ΜΟΥΣΙΚΗ

Η έλευση του «Μεσσία» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2015, 14:33 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2015, 14:33
Η έλευση του «Μεσσία» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Facebook Twitter Whatsapp

Με το αριστούργημα του Χαίντελ από την Καμεράτα ανοίγει ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Μεγάρου.

Με το αριστούργημα του Χαίντελ από την Καμεράτα ανοίγει ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Μεγάρου.

Είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα δυτικής μουσικής σε όλο τον κόσμο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ρεπερτορίου όλων των μεγάλων ορχηστρών ιδιαίτερα τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Βασισμένος σε αποσπάσματα από την Καινή Διαθήκη, ο «Μεσσίας» ξεχωρίζει για τα χορωδιακά μέρη του, ανάμεσά τους το περίφημο «Αλληλούια», τα οποία επιβεβαίωσαν τη φήμη του δημιουργού του ως του μεγαλύτερου συνθέτη εκκλησιαστικής μουσικής της προκλασικής εποχής.

Ο «Μεσσίας» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια στις 13 Απριλίου 1742 στο Δουβλίνο το διάστημα της παρουσίας του Χαίντελ στη Μεγάλη Βρετανία. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εξαιρετικά θερμή όμως οι απανωτές αλλαγές και διορθώσεις που επέφερε ο συνθέτης στην αρχική παρτιτούρα μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν η αιτία το έργο να μην παίζεται παρά σπάνια για αρκετά χρόνια.

Το αριστουργηματικό αυτό ορατόριο θα παρουσιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου και με τη συμμετοχή των μονωδών Μυρσίνης Μαργαρίτη, Μαίρης-Έλεν Νέζη, Γιάννη Φίλια και Πέτρου Μαγουλά σε μια μοναδική συναυλία για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του οργανισμού. Θα συμμετέχει το φωνητικό σύνολο Armonia Atenea  .

«Μεσσία» του Χαίντελ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, 9:00 μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων: 14 €, 25 €, 35 € και 50 € (Διακεκριμένη Ζώνη), 7,50 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,50 € (65+, πολύτεκνοι). Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: 210 72.82.333 και www.megaron.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr