ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσικός Περίπατος με την ΚΟΑ στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου 2015, 15:13 / Ανανεώθηκε 30 Νοεμβρίου 2015, 15:13
Μουσικός Περίπατος με την ΚΟΑ στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Facebook Twitter Whatsapp

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου για έναν περίπατο με έργα Alexander Borodin και Antonín Leopold Dvořák.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου για έναν περίπατο με έργα Alexander Borodin και Antonín Leopold Dvořák.

Μια νέα πολιτιστική δράση παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο της εκστρατείας γνωριμίας του κοινού με την κλασική μουσική, εγκαινιάζει τους Μουσικούς Περίπατους στα Μουσεία με έργα μουσικής δωματίου επιλεγμένα για την  συγγένειά τους με τα εκθέματα.

Η αρχή θα γίνει, όπως πρέπει, από το «πρώτο μουσείο» της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 19:00 με την παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών (Γιώργος Μάνδυλας και Παναγιώτης Τζιώτης: βιολί, Πάρις Αναστασιάδης: βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης: βιολοντσέλο) και ο σολίστας Στέφανος Νάσος στο πιάνο, όλοι μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, θα ερμηνεύσουν το Kουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 του Alexander Borodin και το Κουιντέτο με πιάνο αρ.2 σε λα μείζονα, έργο 81 του Antonín Leopold Dvořák. Τα δύο έργα, χαρακτηριστικά της εξέλιξης της μουσικής το δεύτερο μέρος του 19ου αιώνα, επιλέχτηκαν με κριτήριο την ανάδειξη της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης του Μουσείου, σε συνεργασία με το Μουσείο της Βουλής των Ελλήνων: «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…: Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος – 19ος αιώνας».

Μετά από τη συναυλία, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην έκθεση (έργα γλυπτικής και αρχειακά τεκμήρια από το ΕΑΜ, χαρακτικά, ζωγραφικά έργα και εικονογραφημένες εκδόσεις από τη Συλλογή Έργων Τέχνης και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων) από τους αρχαιολόγους του μουσείου.

Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί στο κοινό το συλλεκτικό ημερολόγιο του 2016 από τις εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με θέμα την ιστορία, την προσφορά και τις δράσεις του μεγαλύτερου Μουσείου της χώρας, που συμπληρώνει το 2016 τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του (1866-2016).

Μουσικός Περίπατος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου,19:00. Είσοδος: Με το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.


Φωτογραφική σύνθεση της ελαιογραφίας του Josef Theodor Hansen που απεικονίζει το Ερεχθείο, 1881 (Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων αρ.κατ.337) και του μαρμάρινου ανδρικού κορμού που αποδίδεται στη ζωφόρο του ίδιου μνημείου (αρ.κατ. ΕΑΜ Γ 15485).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr