current views are: 16

30 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:57

«Ποτέ μια κατηφόρα δεν βγάζει σε κορφή»

 Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στον Ιανό την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Δημοσίευση 17:57’

 Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στον Ιανό την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στον Ιανό την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων δεν αφήνει συχνά τα λημέρια του για να ανηφορίσει προς Αθήνα. Γι’ αυτό και τις σπάνιες φορές που έρχεται σημαίνει συναγερμός –φίλοι και θαυμαστές του τρέχουν για να εισπράξουν το μουσικό απόσταγμα της σοφίας και της ευαισθησίας του.

Η νέα επίσκεψη του τραγουδοποιού και συνθέτη στην πρωτεύουσα είναι προγραμματισμένη για 18 και 19 Δεκεμβρίου, μια ανάσα από τις γιορτές  και το ραντεβού έχει οριστεί στον Ιανό. Μαζί του θα βρίσκονται οι μουσικοί:

Αντώνης Μυτακίδης (κιθάρα)
Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα)
Μανώλης Μπαρδάνης (φυσαρμόνικα)
Αλίκη Ζωγράφου (τραγούδι)

Μια πρόγευση:

«Εξοικειωμένοι πλέον με την έννοια «ναυάγιο» προσπαθούμε να «σώσουμε» την ευαισθησία μας, κοιτάμε ταραγμένοι τη βαρβαρότητα της εικόνας που διεκδικεί την έκπληξή μας μέσα στα δελτία ειδήσεων.

«Ναυάγιο»  της πατρίδας με απρόθυμους ναυαγοσώστες,

 ναυάγιο στις σχέσεις.

Σωσίβια, λέμβος πουθενά.

Σε χρώμα πορτοκαλί τα μπρατσάκια των νεκρών παιδιών δεν ερεθίζουν την ευαισθησία των υπευθύνων πέραν των ανακοινώσεων συμπάθειας..

Η τέχνη του τραγουδιού μετατρέπεται σε μοιρολόι και κάπως έρχεται να υπενθυμίσει πως η ζωή είναι μια γιορτή όπου όλοι είμαστε καλεσμένοι.

Όπως ο ήλιος δεν διαλέγει τι θα φωτίσει,

όπως το οξυγόνο είναι για όλους.

Η έκπτωση δεν έχει σταματημό..

Και καλά γνωρίζουμε πως «Ποτέ μια κατηφόρα δεν βγάζει στην κορφή»..

Λουδοβίκος των Ανωγείων, Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210 3217 810, Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, 21:00. Είσοδος: 10 € / Ελάχιστη κατανάλωση: 6 €. Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo Ianos Radio. Προπώληση εισιτηρίων στο  Viva.gr και από Τετάρτη 16/12 στο κατάστημα του Ιανού Σταδίου 24.