current views are: 13

15 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:07

Ο Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα την Παρασκευή στον Σταυρό του Νότου

Ο τραγουδοποιός και η ροκ μπάντα θα δώσουν μια τελευταία, πέμπτη, συναυλία στην σκηνή την οποία ο ίδιος «εγκαινίασε» πριν από είκοσι χρόνια.

Δημοσίευση 13:07’

Ο τραγουδοποιός και η ροκ μπάντα θα δώσουν μια τελευταία, πέμπτη, συναυλία στην σκηνή την οποία ο ίδιος «εγκαινίασε» πριν από είκοσι χρόνια.

Ο τραγουδοποιός και η ροκ μπάντα θα δώσουν μια τελευταία, πέμπτη, συναυλία στην σκηνή την οποία ο ίδιος «εγκαινίασε» πριν από είκοσι χρόνια.

Χρονιά γενεθλίων η φετινή και για τον Σταυρό του Νότου, την μουσική σκηνή που γεννήθηκε πριν από είκοσι χρόνια στη γειτονιά του Νέου Κόσμου και από τότε αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στις μουσικές αναζητήσεις μας και στα νυχτοπερπατήματά μας.

Πριν από είκοσι χρόνια ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας εγκαινίασαν τον ολοκαίνουργιο τότε Σταυρό του Νότου με μια παράσταση που πολλοί θυμούνται ακόμα. Με «Ηλεκτρικά Παραμύθια», διασκευές από Μπομπ Ντίλαν μέχρι Θάνο Μικρούτσικο αλλά και μια οπτικοακουστική αναπαράσταση της διαμάχης μεταξύ ροκάδων και καρεκλάδων στην Ελλάδα του ’80 και στο τέλος το απόσπασμα από το μουσικό παραμύθι «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» με παράλληλη προβολή των σχεδίων του Μαρουλάκη, που αποτελούν και την εικονογράφηση του βιβλίου με το παραμύθι…

Σήμερα μόνο το ένα από τα δύο μέλη του συνθετικού και τραγουδιστικού δίδυμου συμμετέχει στις «εορταστικές» εκδηλώσεις για τα εικοσάχρονα του μαγαζιού. Όχι μόνος του όμως. Το Πάνο Κατσιμίχα «κοντράρουν» επί σκηνής τα Κίτρινα Ποδήλατα, η αγαπημένη ροκ μπάντα που αποτελείται από τους αδερφούς Γιώργο και Αλέξανδρος Παντελιά, με την οποία συμπορεύεται συναυλιακά εδώ και καιρό.

Ο Πάνος Κατσιμίχας γράφει για τη συνεργασία:

«Φέτος το χειμώνα, μετά από κάποια χρόνια συνειδητής απουσίας μου από τις σκηνές της Αθήνας και πολλά χρόνια από το Σταυρό του Νότου, με τον οποίο όμως μας δένουν πολλές αναμνήσεις, αφού ήμασταν οι πρώτοι, με το Χάρη, που εμφανιστήκαμε, όταν ο Σταυρός του Νότου ήταν στο ξεκίνημά του ακόμα, αποφασίσαμε με τους φίλους και συνεργάτες μου, τα Κίτρινα ποδήλατα, τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο Παντελιά, και το team μουσικών και τεχνικών μας, να κάνουμε τις εμφανίσεις αυτές, από 20 Νοεμβρίου 2015 ως 11 Δεκεμβρίου. Πρώτα απ’ όλα γιατί δέσαμε τόσο καλά σαν ομάδα, που λειτουργεί σχεδόν αυτόματα πάνω στη σκηνή και πίσω από αυτή, δεύτερον γιατί υπάρχει πολλή αγάπη και θετική ενέργεια, που εισπράττουμε και μεταξύ μας, αλλά και ο κόσμος από τη συνύπαρξή μας… Και φυσικά, γιατί νιώσαμε την ανάγκη, στις πολύ δύσκολες και σκληρές συνθήκες που βιώνουμε όλοι, από όλες τις απόψεις, να επικοινωνήσουμε, εγώ μάλλον περισσότερο νομίζω, (γιατί τα παιδιά, δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται χειμώνα καλοκαίρι), από πιο κοντά  με τον κόσμο που έχει χρόνια να με δει να εμφανίζομαι σε μια μουσική σκηνή  χειμώνα, και ειδικά στο Σταυρό του Νότου, που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και συγκινησιακή φόρτιση για μένα….. Ευχαριστώ . Καλή δύναμη σε όλους μας…»

Πάνος Κατσιμίχας & Κίτρινα Ποδήλατα στον Σταυρό του Νότου, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ. 2109226975. Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 22:30. Είσοδος:12 € με μπύρα-κρασί.


σχετικα αρθρα