ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Λυρική Σκηνή στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2016, 13:39 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2016, 13:39
Η Λυρική Σκηνή στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου
Facebook Twitter Whatsapp

Με «Lucia di Lammermoor» εγκαινιάστηκε η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν

Με «Lucia di Lammermoor» εγκαινιάστηκε η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν

Με κομμένη την ανάσα περίμεναν οι λονδρέζοι φίλοι της όπερας την πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας του Gaetano Donizetti, «Lucia di Lammermoor» στο Κόβεντ Γκάρντεν  σε σκηνοθεσία της Katie Mitchell. Η σκηνοθέτις, που θεωρείται από τα πιο βαριά «χαρτιά» του βρετανικού θεάτρου σήμερα, είχε διακηρύξει την πρόθεσή της να αναδείξει το φεμινιστικό υπόβαθρο του έργου, τον τρόπο με τον οποίο μια γυναίκα οδηγείται σε ψυχική και πνευματική κατάρρευση από τους άντρες της ζωής της.

Στα ατού της παράστασης πρέπει να συνυπολογίσουμε τη διεύθυνση της ορχήστρας από τον Daniel Oren και τις δύο πρωταγωνίστριες (σε εναλλασσόμενη διανομή), την γερμανίδα υψίφωνο Diana Damrau και την πολωνή Aleksandra Kurzak.

Όμως, το ελληνικό κοινό έχει ένα παραπάνω λόγω για να ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη παράσταση. Πρόκειται για την πρώτη συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, ένα από τα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα παγκοσμίως, που θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την καλλιτεχνική περίοδο 2017-18.

Όπως σημείωσε ο  Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ κος Μύρων Μιχαηλίδης: «Πρόκειται για μια μεγάλη συμπαραγωγή της ΕΛΣ με την Royal Opera, η οποία μας κάνει υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας την εδραίωση της διεθνούς εικόνας του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου. Είναι η αρχή μιας στρατηγικής συνεργασίας, η οποία εγκαινιάζεται με μια παραγωγή που αποτελεί γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας, μιας και η Katie Mitchell θεωρείται μια από τις σημαντικότερες Βρετανίδες σκηνοθέτριες του θεάτρου και της όπερας. Η συμπαραγωγή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά».

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.roh.org.uk/productions/lucia-di-lammermoor-by-katie-mitchell