current views are: 10

20 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση13:13

Η Γλυκερία με αμανέδες και μινόρε στο Βεάκειο

Μαζί της θα βρίσκονται η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koç («Πολίτικη κουζίνα») και η Αρετή Κατιμέ

Δημοσίευση 13:13’

Μαζί της θα βρίσκονται η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koç («Πολίτικη κουζίνα») και η Αρετή Κατιμέ

Μαζί της θα βρίσκονται η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koç («Πολίτικη κουζίνα») και η Αρετή Κατιμέ

Σε μια εποχή που το νοτιοανατολικό κομμάτι της λεκάνης της Μεσογείου δοκιμάζεται από βίαιες συγκρούσεις, φυγόκεντρες δυνάμεις και αβεβαιότητα, η μουσική αποδεικνύεται φάρμακο για τις πληγές των ανθρώπων. Η μουσική παράδοση των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, τόσο γνώριμη και οικεία σε όλους μας, είναι η κοινή μας γλώσσα με τους γείτονες, μια γλώσσα που ενώνει και καθησυχάζει τα πνεύματα και τις ψυχές, θα βρίσκεται στον πυρήνα της συναυλίας που θα δώσει η Γλυκερία στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά στις 14 Σεπτεμβρίου, παρέα με τη διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koç («Πολίτικη κουζίνα») και τη δική μας Αρετή Κατιμέ.


Dilek Koç

Δεξιοτέχνης σε αυτό το είδος της μουσικής, ερμηνεύτρια με σπάνια φωνή και εκτόπισμα, η Γλυκερία θα μας ταξιδέψει στα μικρασιατικά παράλια και στα στενά της Κωνσταντινούπολης, σε γιορτές, σε πανηγύρια, στα καφέ-αμάν και στις αυλές των σπιτιών μέσα από τραγούδια όπως τα «Τι σε μέλλει εσένα», «Από ξένο τόπο», «Τζιβαέρι», «Η Έλλη», «Πασαλιμανιώτισσα», «Σμυρνιά», «Ο μεμέτης», «Η Μαρίτσα η Σμυρνιά», «Χαρικλάκι», «Ο φερετζές», «Τ’ αποφάσισα μικρή μου», «Κουκλάκι», «Ντερβίσαινα», «Αρμενίτσα», «Η Ξαβεριώτισα (Μπαγιαντέρας)», «Μες στης Αθήνας τις ομορφιές», «Η μικρή του καμηλιέρη», «Καροτσέρι τράβα», «Στρίβε λόγια» και τόσα και τόσα άλλα.

Στο πλευρό της η Dilek Koç, η οποία θα ερμηνεύσει παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια της κοινής μουσικής παράδοσης Ελλάδας – Τουρκίας και η Αρετή Κατιμέ με το σαντούρι της και την φωνή της.

Μέρος των εσόδων από τη συναυλία θα διατεθεί στην κοινωνική-συνεταιριστική επιχείρηση ΑΚΤ-ΕΙΝ η οποία παλεύει για την κοινωνική (επαν)ένταξη ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Γλυκερία, Dilek Koç και Αρετή Κατιμέ, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12 ευρώ, ταμείο 14 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, τηλέφωνο 11876, μέσω vivawallet,  σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Relaod, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, λεωφ. Πολυτεχνείου 34, ώρες 10:00 – 14:00


Αρετή Κατιμέ