ΜΟΥΣΙΚΗ

Χειμερινοί Κολυμβητές, Magic De Spell και Last Drive στο Κιόνι της Ιθάκης

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2016, 13:22 / Ανανεώθηκε 8 Αυγούστου 2016, 14:35
Χειμερινοί Κολυμβητές, Magic De Spell και Last Drive στο Κιόνι της Ιθάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Κιονίου Slap back in the Face ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου

Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Κιονίου Slap back in the Face ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου

Στο Κιόνι, τον πανέμορφο διατηρητέο παραθαλάσσιο οικισμό της Ιθάκης, όπου μπορεί κανείς να δει ακόμα σπίτια που αντιστάθηκαν στο μεγάλο σεισμό του ’53, δείγματα της ντόπιας αρχιτεκτονικής παράδοσης που φέρουν επάνω τους τα σημάδια της επιρροής των Ενετών και Άγγλων «εποίκων» του νησιού, δίνουν ξανά ραντεβού οι φίλοι της μουσικής την Δευτέρα και την Τρίτη 8 και 9 Αυγούστου. Εκεί, στο δημοτικό πάρκινγκ του οικισμού, θα φιλοξενηθεί για δύο συνεχόμενες ημέρες το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Κιονίου Slap back in the Face, μια διαφορετική μουσική διοργάνωση απολύτως «χειροποίητη» και ανατρεπτική.

Δείτε το πρόγραμμα:

Στις 8/8 ο Βασίλης Λαγός και το Quinteto του αγκαλιάζουν την εξεγερτική κι εκρηκτική ποίηση του Γιώργου Δάγλα και μας τη μεταφέρουν μέσα σε ένα ηχητικό όχημα-αμάλγαμα αυτοσχεδιασμού, jazz και πειραματισμού, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στην δροσερή κι αρκούντως καλοκαιρινή προσωπική τραγουδοποιία της Kεφαλονίτισσας Εύας Λουκάτου, που με τη συνεισφορά της Σωτηρίας Σουσάνη θα μας ταξιδέψουν σε latin, μεσογειακά και tango μονοπάτια. Το φινάλε της πρώτης μέρας θα οριστεί από την ιδιόρρυθμη μουσική αυθεντικότητα των Χειμερινών Κολυμβητών, που, σε σχεδόν πλήρη απαρτία, θα μας χαρίσουν στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ιθάκη μια μοναδική εμπειρία φημισμένου μουσικού αυθορμητισμού.

Στις 9/8 τα ηνία αναλαμβάνει η garage punk με ψυχεδελικά χαρακτηριστικά μπάντα των The Mongrelletes, που πέρα από τις συνθέσεις πρωτοτυπεί και στη σύνθεση (4 gals, 1 guy), για να συνεχίσει το κοινωνικοπολιτικά φορτισμένο κι ανατρεπτικό rock των αειθαλών Magic De Spell να αφυπνίζει συνειδήσεις και να κινητοποιεί. Το αφήλιο της έντασης θα συναντήσει ιδανικά η r'n'r έκφραση των The Last Drive, που θα ξετυλίξουν το ακουστικό και ενορχηστρωτικά απογυμνωμένο δισκογραφικό τους κουκούλι ως απόηχο ενός φεστιβάλ που ενστερνίζεται τόσο το εκκωφαντικό, όσο και το μειλίχιο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ παρέχει δωρεάν είσοδο και ελεύθερη μετακίνηση των μουσικόφιλων από το Βαθύ στο χώρο διεξαγωγής του, παροχές που θα ήταν ανέφικτες αν δεν συμμετείχαν ενεργά ως συνδιοργανωτές ο Δήμος Ιθάκης, και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σε αγαστή σύμπνοια με το Saristra Festival (5, 6 & 7/8) της Κεφαλονιάς και τους συντελεστές του, επιτυγχάνεται μια συνεργατική μουσικο-εικαστική πραγματικότητα που θέτει τα Ιόνια Νησιά στο επίκεντρο του καλοκαιρινού ενδιαφέροντος.

4ο Φεστιβάλ Μουσικής Κιονίου Slap back in the Face, Κιόνι Ιθάκης (Δημοτικό  πάρκινγκ), Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου, ώρες 21:00-01:00. Πληροφορίες: www.kionimusicfestival.gr, https://www.facebook.com/SlapBackOnTheFace/?ref=bookmarks.