current views are: 15

20 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση12:37

Ο διάσημος Franco Fagioli με την Καμεράτα στο Μέγαρο

Ο αργεντινός κόντρα τενόρος θα συμπράξει με την ορχήστρα σε μια συναυλία αφιερωμένη στον Ροσσίνι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 12:37’

Ο αργεντινός κόντρα τενόρος θα συμπράξει με την ορχήστρα σε μια συναυλία αφιερωμένη στον Ροσσίνι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Ο αργεντινός κόντρα τενόρος θα συμπράξει με την ορχήστρα σε μια συναυλία αφιερωμένη στον Ροσσίνι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Ένας rock star της όπερας με φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, ο Φράνκο Φατζόλι, θα κάνει στάση στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα για να μας δώσει ένα δείγμα της μοναδικής τέχνης του. Ο κόντρα τενόρος –«ειδικότητα» που τα τελευταία χρόνια χαίρει μεγάλης εκτίμησης- με την ασυναγώνιστη φωνή και την αψεγάδιαστη τεχνική «επισημοποιεί» τη συνεργασία του με την Καμεράτα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Γιώργο Πέτρου με μια συναυλία με έργα Ροσσίνι –και την πανέμορφη εισαγωγή στην καντάτα «Ο Οδυσσέας στα Ηλύσια Πεδία» του Κερκυραίου Νικολάου Μάντζαρου, γραμμένη το 1818 σε ιταλικό στυλ που πλησιάζει πολύ το ύφος του Ροσσίνι. Η συναυλία θα αποτελέσει το επιστέγασμα μιας περιόδου δημιουργικής συνεργασίας του συνόλου με τον τραγουδιστή που κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Franco Fagioli Rossini με την Armonia Atenea (η διεθνής ονομασία της Καμεράτας, σε διεύθυνση George Petrou» από τη θρυλική δισκογραφική εταιρία Deutsche Gramophone.

Δείτε το σχετικό video:

Η επί σκηνής συνάντηση της Καμεράτας με τον Φατζόλι επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις στο κοινό. Ο σημαντικότερος ίσως έλληνας δεξιοτέχνης του κλαρινέτου,  ο Σπύρος Μουρίκης,  θα ερμηνεύσει τις παραλλαγές για κλαρινέτο του Ροσσίνι, ένα έργο σπάνιας ομορφιάς, αλλά και υπερβατικής δεξιοτεχνίας, σε ένα  κλαρινέτο αντίγραφο 19ου αι. παρόμοιο με αυτό για το οποίο γράφτηκε το έργο.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Καμεράτα θεωρείται πλέον πρωτοπόρος ορχήστρα στην ιστορική ερμηνευτική και ένα από τα σημαντικότερα σύνολα διεθνώς, με ειδίκευση στα όργανα εποχής.

Δύο ημέρες μετά από τη συναυλία που θα δώσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 4 Νοεμβρίου, η Καμεράτα και ο Φατζόλι  θα βρεθούν στο Παρίσι,  όπου θα παρουσιάσουν το ίδιο πρόγραμμα σε μια από τις σημαντικότερες παριζιάνικες αίθουσες: το θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων (theatre Champs-Elysées). Θα ακολουθήσουν εμφανίσεις στην όπερα της Λωζάννης,  στην όπερα του Μονπελιέ, στην όπερα του Βισμπάντεν, στην όπερα της Καρλρούης,  στο εαρινό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και στο φεστιβάλ Χέντελ της Χάλλε.

Ο Franco Fagioli και η Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: Από 40 έως 12 ευρώ, 7,50 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 9,50 (65+, πολύτεκνοι). Πληροφορίες -προπώληση εισιτηρίων: 210 7282333, www.megaron.gr.