ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Gadjo Dilo στο Gazarte

Δημοσίευση 7 Οκτωβρίου 2016, 14:04 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2016, 14:04
Οι Gadjo Dilo στο Gazarte
Facebook Twitter Whatsapp

Η gypsy jazz μπάντα θα βρεθεί στο Roof Stage του Gazarte την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Η gypsy jazz μπάντα θα βρεθεί στο Roof Stage του Gazarte την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Η gypsy jazz, ή αλλιώς jazz manouche, είναι ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής, ελάχιστα γνωστό στη χώρα μας. Πατέρας της θεωρείται ο τσιγγάνος κιθαρίστας Django Reinhardt, με καταγωγή από το Βέλγιο, δεξιοτέχνης σολίστας και συνθέτης με αναρίθμητες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ο θρυλικός Django, πάντρεψε τη μουσική των Ρομά με το swing που κυριαρχούσε τη δεκαετία του ’30 στο Παρίσι και δημιούργησε ένα μουσικό ιδίωμα στο οποίο κυριαρχούσαν οι κιθάρες που χρησιμοποιούνταν και ως κρουστά.

Οι Gadjo Dilo (Κώστας Μητρόπουλος, Σωτήρης Πομόνης, Γιώργος Ρούλος, Σέργιος Χρυσοβιτσάνος, Γιώργος Τσιατσούλης και Ηλιάνα Τσαπατσάρη) είναι ένα συγκρότημα έξι νεαρών μουσικών που, οδηγημένοι από τον ήχο και τις μελωδίες του Django Reinhardt, διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια του ’50 και του ’60 αλλά και τραγούδια των Edith Piaf, Ella Fitgerald, Sinatra δημιουργώντας το δικό τους Manouche De Grec στυλ. Το αποτέλεσμα είναι αναπάντεχα ελκυστικό και προδιαθέτει για χορό μέχρι τελικής πτώσης και κέφι διαρκείας.

Οι Gadjo Dilo στο GAZARTE Roof Stage, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ. 210 3460347. Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 22:00. Γενική Είσοδος 8€ (τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό). Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt , Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.