ΜΟΥΣΙΚΗ

Μάρκος Μπότσαρης The Opera

Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου 2016, 23:01 / Ανανεώθηκε 29 Νοεμβρίου 2016, 18:50
Μάρκος Μπότσαρης The Opera
Facebook Twitter Whatsapp

Την όπερα του ζακύνθιου συνθέτη Παύλου Καρρέρ, που έκανε πρεμιέρα το 1858 ενώπιον του βασιλικού ζεύγους Όθωνα και Αμαλίας, αναβιώνει η νέα ορχήστρα Φιλαρμόνια

Την όπερα του ζακύνθιου συνθέτη Παύλου Καρρέρ, που έκανε πρεμιέρα το 1858 ενώπιον του βασιλικού ζεύγους Όθωνα και Αμαλίας, αναβιώνει η νέα ορχήστρα Φιλαρμόνια

Μετά από την επιτυχία της πρώτης συναυλίας – αφιέρωμα στον κερκυραίο συνθέτη Νικόλαο Μάντζαρο που έδωσε στις 20 Νοεμβρίου, η «νεότευκτη» ορχήστρα Φιλαρμόνια συνεχίζει το ταξίδι της στα ανεξερεύνητα νερά της ελληνικής κλασικής μουσικής.

Το δεύτερο βήμα της θα το κάνει την Κυριακή  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με την όπερα του Παύλου Καρρέρ «Μάρκος Μπότσαρης» σε μια μοναδική συναυλιακή παρουσίαση.

Πρόκειται για μια ελάχιστα γνωστή «λυρική τραγωδία» σε 4 πράξεις, σε κείμενο του Giovanni Caccialupi, μετάφραση Βέτας Πεζοπούλου (νέα επιμέλεια ∆ημήτρη Γιάκα) και νέα ενορχήστρωση από τον Βύρωνα Φιδετζή.

Η όπερα, που έκανε πρεμιέρα το 1958 στην Αθήνα ενώπιον του Όθωνα και της Αμαλίας, αντλεί το θέμα της από την επανάσταση του ’21 και φέρει έντονα ίχνη από τα μουσικά ρεύματα της εποχής και δη από το έργο του σύγχρονού του Βέρντι.

Στην αναβίωση της όπερας ασπό τη Φιλαρμόνια, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή, θα πρωταγωνιστήσουν οι μονωδοί: Σοφία Κυανίδου, Τζούλια Σουγλάκου, Γιάννης Χριστόπουλος, ∆ιονύσης Σούρμπης, Πέτρος Μαγουλάς. Συμμετέχει η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (∆ιδασκαλία: Ν. Μαλιάρας).

Μάρκος Μπότσαρης, Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Άρτεμις, Πυθαγόρα 8, Άλιμος, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20:00. Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α 30€, Ζώνη Β 15€, μειωμένο 7€ (Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Μαθητές Ν. Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα με την επίδειξη του απαραίτητου νόμιμου εγγράφου). Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, τηλ. 11876, Mobile App vivawallet, καταστήματα Public, Media Markt, Seven Spots, Reload, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr