ΜΟΥΣΙΚΗ

Somnium με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2017, 01:01 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2017, 19:11
Somnium με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου
Facebook Twitter Whatsapp

Η σπουδαία πιανίστα σε μια συναυλία με συνθέσεις της για πιάνο, βιολί, μικρό σύνολο και φωνή

Η σπουδαία πιανίστα σε μια συναυλία με συνθέσεις της για πιάνο, βιολί, μικρό σύνολο και φωνή

Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου σε μια βραδιά με συνθέσεις της για σόλο πιάνο, σόλο βιολί, μικρό σύνολο και με τραγούδια την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

O τίτλος της βραδιάς, δανεισμένος από το ομώνυμο διήγημα επιστημονικής φαντασίας του Johannes Kepler (1634), ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα μιας περιπλάνησης σε φανταστικούς ηχητικούς και ποιητικούς κόσμους. Η συναυλία περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος αποσπάσματα από «Τα 12 Ορυκτά» για σόλο πιάνο και το έργο «Somnium» για μικρό σύνολο, που ερμηνεύουν o Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο), η Νέλλη Οικονομίδου (βιολί) και η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (πιάνο). Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά και η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσιάζουν αποσπάσματα από το καινούργιο έργο «12+1 Όστρακα και Σκιές» για φωνή και πιάνο (Εκδόσεις Φίλιππος Νάκας), ανέκδοτα τραγούδια της συνθέτριας σε ποίηση Μίλτου Σαχτούρη, Κωνσταντίνου Καβάφη, Δημήτρη Καλοκύρη και Ανδρέα Εμπειρίκου, καθώς και αποσπάσματα από την παλιά προσωπική της δουλειά με τίτλο «Σμάλτο» ( Lyra).

Somnium με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ. 210 3680052, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19:30. Είσοδος ελεύθερη

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr