current views are: 11

31 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση17:12

Μια νύχτα στην Κυψέλη με τη σοπράνο Μαριαλένα Τρικόγλου

Η Μαριαλένα Τρικόγλου και ο Μάριος -Ιάσων Καναβάκης στο πιάνο υπόσχονται να μας χαρίσουν «Μια νύχτα μαγική» με άριες από όπερες και λίντερ την Παρασκευή 7 Απριλίου

Δημοσίευση 17:12’

Η Μαριαλένα Τρικόγλου και ο Μάριος -Ιάσων Καναβάκης στο πιάνο υπόσχονται να μας χαρίσουν «Μια νύχτα μαγική» με άριες από όπερες και λίντερ την Παρασκευή 7 Απριλίου

Η Μαριαλένα Τρικόγλου και ο Μάριος -Ιάσων Καναβάκης στο πιάνο υπόσχονται να μας χαρίσουν «Μια νύχτα μαγική» με άριες από όπερες και λίντερ την Παρασκευή 7 Απριλίου

Το πρόγραμμα της συναυλίας:

1. Lascia ch’io pianga – G.F. Handel (Άρια της Almirena από την όπερα Rinaldo)
2. Solveig’s lied – E.Grieg
3. Αpres un reve – G. Faure (Lied από τον κύκλο Trois melodies για φωνή και πιάνο)
4. Ave Maria – Caccini
5. Traurigkeit – Mozart (Άρια της Kostanze από την όπερα die entführung aus dem serail)
6. Quando m’en vo – G.Puccini (Άρια της Musetta από την όπερα La Boheme
7. Je dis que rien ne m’épouvante – Bizet  (Άρια της Michaela από την όπερα Carmen)
8. Salce Salce – Verdi  (Άρια της Desdemona από την όπερα Otello)
9. Σ`αγαπώ – Σ. Σαμάρας
10. Νανούρισμα – Σ. Σαμάρας

Για τους συντελεστές:

Ο Μάριος Ιάσων Καναβάκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης το 1991. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την σολίστ Λάινε Παπίτζε. Στην ηλικία των οκτώ ετών άρχισε  να συνθέτει  μουσικά κομμάτια για πιάνο, ακόμα, την ίδια χρονιά διακρίθηκε ως (1ο φλάουτο) της Φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου και συνέχισε για περισσότερο από μια δεκαετία ως που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για σπουδές.

Από το έτος 2013 σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά μουσικής και σύνθεση δίπλα στον διεθνούς φήμης Έλληνα μουσουργό Μιχάλη Τραυλό. Είναι αριστούχος πτυχίου αρμονίας (ειδικό αρμονίας) από το ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος. Σπουδάζει πιάνο υπό την καθοδήγηση του επίσης διεθνούς φήμης Έλληνα σολίστ Απόστολου Παληού στο ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος.

Τον Ιούνιο του 2016 αποφοίτησε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Γεωγραφίας, παράλληλα σπούδασε μοντέρνα μουσική (τύμπανα-ντράμς) και jazz αρμονία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας δίπλα σε αξιόλογους Δασκάλους (Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Κωνσταντίνου κ.α.), το ίδιο διάστημα εμφανίζονται και οι πρώτες του ορχηστρικές συνθέσεις.

Η Μαριαλένα Τρικόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει κλασσικό τραγούδι με την μεσόφωνο και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μαρία Μαρκέτου, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος.

Επίσης, είναι ενεργό μέλος στο τμήμα Μουσικού Θεάτρου με τον σκηνοθέτη Ηλία Κουντή. Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους Μπαρμπαρίνα από τους Γάμους του Φίγκαρο του Mozart, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Νίτσα από την οπερέτα Βαφτιστικός του Θ. Σακελλαρίδη την Μικαέλλα από την όπερα Carmen του Bizet και έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ Αιγαίου 2015 στο θέατρο της Σύρου, στην όπερα του Puccini suor Angelica. Τον Φεβρουάριο του 2015 τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην παρουσίαση του Πρώτου ψηφιακού δίσκου με έργα Σύγχρονων Κερκυραίων συνθετών.

Έχει εμφανιστεί στον φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός, και στην Πνευματική Εστία Νέας Σμύρνης με έργα Επτανησίων συνθετών.

Τον Μάιο του 2016 συμμετείχε στον παγκόσμιο εορτασμό για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Θερβάντες, που διοργάνωσε η Ισπανική πρεσβεία και το Ισπανικό Ινστιτούτο της Αθήνας στο Βυζαντινό μουσείο ερμηνεύοντας αναγεννησιακά ισπανικά τραγούδια με την τσεμπαλίστα Γιούλη Βεντούρα, παρουσία του Ισπανού πρέσβη και αξιόλογων καλλιτεχνών.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και master classes με τους Michael Chance, Δημήτρη Καβράκο και Δημήτρη Τηλιακό.

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος φωτογραφίας της σχολής ΑΚΤΟ και πτυχιούχος latin και ευρωπαϊκών χορών στην σχολή the dance club, όπου έχει εργασθεί και ως δασκάλα.

Νύχτα Μαγική, Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη, τηλ. 210 8613739, [email protected], www.dieleusis.gr , Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στις 20:30. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.      

 

 


σχετικα αρθρα