ΜΟΥΣΙΚΗ

Έλληνες φιλΈλληνες το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2017, 14:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2017, 18:09
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρωτότυπο μουσικό έργο του Σταμάτη Χατζηευσταθίου θα ερμηνεύσουν οι Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο συνθέτης θα μεταδοθεί ζωντανά

Το πρωτότυπο μουσικό έργο του Σταμάτη Χατζηευσταθίου θα ερμηνεύσουν οι Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο συνθέτης

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά παρουσιάζει στις  24 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το μουσικό έργο «Έλληνες φιλΈλληνες» για την Ελλάδα όπως την είδαν έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί́, συγγραφείς και ποιητές, περιηγητές και φιλέλληνες. Από τον Πούσκιν στον Παλαμά και από τον Βαλαωρίτη στον Λόρδο Βύρωνα, το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης προς την Ελλάδα  μεταφέρεται ακέραιο και ορμητικό με την δύναμη  των φωνών σπουδαίων καλλιτεχνών.

Την μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Θα τραγουδήσουν οι Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Θα διαβάσουν οι Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου. Την συναυλία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος  Νίκος Θρασυβούλου.

Θα παίξουν οι μουσικοί:
Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα)
Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο)
Άκης Κατσουπάκης (πιάνο / ενορχήστρωση)
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρα)
Ντίνος Χατζηϊορδάνου  (ακορντεόν)
Βασιλική Μαζαράκη (βιολί)
Mikhail Smirnov (βιόλα)
Πάρης Μαμάς (κλαρίνο)
Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι)

Ενορχήστρωση: Ακης Κατσουπάκης
Υπεύθυνος ήχου: Ηλίας Λάκκας
Διεύθυνση/παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου

Έλληνες φιλΈλληνες, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21:00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας η διάθεση των οποίων θα αρχίσει στις 19:30.