ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Κυριακές του Μαΐου στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. είναι jazz

Δημοσίευση 1 Μαΐου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2019, 17:49
Οι Κυριακές του Μαΐου στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. είναι jazz
Facebook Twitter Whatsapp

 

Τα Jazz Chronicles φέρνουν στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Σωκράτη Σινόπουλο και το κουαρτέτο του και τους The 3rd Man Element με τους David Lynch και Τάκη Πατερέλη

Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 21:00 το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet δίνει ραντεβού στον Φάρο του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Με επιρροές από τις ελληνικές μουσικέςπαραδόσεις, τη βυζαντινή και τηνκλασική μουσική και με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από τον κόσμο της τζαζ καιτης σύγχρονης μουσικής, η ιδιαιτερότητα τουήχου του κουαρτέτου του Σωκράτη Σινόπουλου χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό του αρχέγονου ήχου της λύρας με το πιάνο τρίο.

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευέςκομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου καιστη συνέχεια επικεντρώθηκε σε πρωτότυπες συνθέσεις. Το υλικό αυτό εκδόθηκε το 2015 με τίτλο «Eight Winds», ενώ τον Μάρτιο του2019 ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ, «Metamodal». Στη συναυλία στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν., το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet θα παρουσιάσει το νέο αυτό άλμπουμ αλλά και κομμάτια από τον πρώτο του δίσκο, μέσω του αυτοσχεδιασμού και της αλληλεπίδρασης των μουσικών επί σκηνής.

Συντελεστές:
Σωκράτης Σινόπουλος, λύρα
Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας, μπάσο
Δημήτρης Εμμανουήλ, τύμπανα
Guest: Κυριάκος Ταπάκης, ούτι 

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 21:00 το σχήμα αυτόματης σύνθεσης και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού The 3rd Man Element έρχεται στον Φάρο του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. για να προχωρήσει σε μία μουσική σύμπραξη με άγνωστη κατάληξη.

Ο σταθερός πυρήνας του σχήματος αποτελείται από τον Χρήστο Αλεξόπουλο στο πιάνο και στα πλήκτρα (συνθέτης, ιδρυτής της Puzzlemusik) και τον Βασίλη Ποδαρά (aka Billy Pod, μέλος των Next Step και άλλων ακόμη σχημάτων) στα τύμπανα. Το τρίο συμπληρώνει διαφορετικός μουσικός κάθε φορά, ο οποίος εισάγει το στοιχείο του «3rd Man» και καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις υπάρχουσες ισορροπίες, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, ναδημιουργήσουν κάτι νέο και απρόοπτο.Ως αποτέλεσμα, τρεις ιδιαίτεροι μουσικοί συναντιούνται στη σκηνήγια μία και μόνη φορά, και δοκιμάζονται στην αυτόματη σύνθεση καιτον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό για μια μουσική σύμπραξη η οποία δενεπαναλαμβάνεται.

Στη συναυλία των The 3rd Man Element στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν., το στοιχείο του «τρίτου μουσικού» θα αποδώσουν εναλλάξ οι David Lynch (τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο) και Τάκης Πατερέλης (τενόρο σαξόφωνο).

Συντελεστές:
Χρήστος Αλεξόπουλος, πιάνο – πλήκτρα
Βασίλης Ποδαράς, τύμπανα
David Lynch, τενόρος – σοπράνο σαξόφωνο – φλάουτο
Τάκης Πατερέλης, τενόρο σαξόφωνο

Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη.

Η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.