ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Χρήστος Θηβαίος και οι String Demons  ταξιδεύουν «Εξάρχεια - Μπραχάμι»

Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 2 Δεκεμβρίου 2019, 15:59
Ο Χρήστος Θηβαίος και οι String Demons  ταξιδεύουν «Εξάρχεια - Μπραχάμι»
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγο πριν από την κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής δουλειάς του, «Από τους κήπους των ψιθύρων», σε συνθέσεις Χάρη Κατσιμίχα, ο ερμηνευτής μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στην Αθήνα, με αφετηρία την Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Ο Χρήστος Θηβαίος επιχειρεί από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ένα μουσικό ταξίδι από τους Συνήθεις Υπόπτους και τον «Άμλετ της Σελήνης» έως το «Σιδερένιο νησί» και την καινούργια του συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα, που μετά από 10 ολόκληρα χρόνια απουσίας, μελοποίησε σπουδαίους ποιητές και εμπιστεύτηκε τον Χρήστο Θηβαίο να ερμηνεύσει αυτά τα νέα τραγούδια του, σε ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τον τίτλο «Από τους κήπους των ψιθύρων».

Το πρόγραμμά του Χρήστου Θηβαίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα, περιλαμβάνει ένα μουσικό ταξίδι στη γειτονιά του Χάρη Κατσιμίχα στο Μπραχάμι και φυσικά μια μεγάλη στάση στη δική του γειτονιά, τα Εξάρχεια, την πιο εναλλακτική της Αθήνας. Τη γειτονιά που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας: Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Κατερίνα Γώγου.

Επίσης θα ακούσουμε όσα τραγούδια του έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: «Ημερολόγιο», «Ας Χαθείς, Αγάπη», «Δεν Είμαι Άλλος», «Παλιός Στρατιώτης», «Μικρή Πατρίδα», «Βροχή μου», «Γυναίκα», «Ποια Θάλασσα», και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα, αγκαλιά με τα τραγούδια των Αδερφών Κατσιμίχα και τα νέα τραγούδια του Χάρη που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζωντανά.

Συνοδοιπόροι όπως και στις περσινές του εμφανίσεις, οι εκρηκτικοί String Demons, το ντουέτο των αιρετικών εγχόρδων, που ξεχώρισε με τις αναιδείς και πρωτότυπες διασκευές του σε τραγούδια κλασικής, rock, δημοτικής και pop μουσικής. Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη θα ακολουθήσουν τον Χρήστο Θηβαίο στη διαδρομή του, ηλεκτρίζοντας με τον ήχο τους αυτή την ούτως ή άλλως εκρηκτική διαδρομή.

Μαζί τους στο πιάνο ο Μάξιμος Δράκος, στα τύμπανα ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος και στην ηλεκτρική κιθάρα ο Κλέων Αντωνίου (από τους Μode Plagal).

Μηχανικός ήχου: Γιώργος Κορρές
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ερμίνα Αποστολάκη
Οργάνωση παραγωγής: Cricos Productions

Χρήστος Θηβαίος και String Demons, Μουσική Σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), τηλ. 2114096149, 6987844845, [email protected] Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 22:30. Είσοδος: 13 ευρώ με μπύρα/κρασί. Προπώληση εισιτηρίων: Tickets.public.gr