ΜΟΥΣΙΚΗ

Αναγεννησιακός Εσπερινός στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2020, 16:24
Αναγεννησιακός Εσπερινός στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου
Facebook Twitter Whatsapp

Μια Χορωδιακή Εσπερινή Ακολουθία σύμφωνα με το αγγλικανικό προσευχητάρι από τους Cantores & Cappella Sancti Pauli υπό τη διεύθυνση του Ιάσονα Μαρμαρά

Oι Αναγεννησιακοί Εσπερινοί διοργανώνονται από το 2016 από τη Schola Cantorum Sancti Pauli, σε συνεργασία με την εκκλησία του Αγίου Παύλου και υπό την αιγίδα του Ωδείου Αθηνών (Κέντρο Παλαιάς Μουσικής). Διαρκούν περίπου 45 λεπτά και αποτελούνται σε πολύ μεγάλο μέρος από πολυφωνικό τραγούδι, που πλαισιώνει αναγνώσεις κειμένων από τον ιερέα και μέλη της χορωδίας και αυτοσχεδιασμούς στο εκκλησιαστικό όργανο της εκκλησίας. Οι Εσπερινοί διεξάγονται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά, ενώ διανέμονται ελληνικές μεταφράσεις των κειμένων.

Ο Χορωδιακός Εσπερινός (Choral Evensong) είναι μια ιδιαίτερη μορφή ιερής ακολουθίας που αναπτύχθηκε στην Αγγλία του 16ου αιώνα, μια ακολουθία που αποτελείται σχεδόν εξολοκλήρου από μουσική, δείγμα της μεγάλης χορωδιακής μουσικής παράδοσης της Αγγλίας και της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Τραγουδούν οι Cantores & Cappella Sancti Pauli υπό τη διεύθυνση του Ιάσονα Μαρμαρά. Μουσική των Thomas Tallis, Nicholas Strogers, Thomas Tomkins, κ.ά.

Η Schola Cantorum Sancti Pauli είναι η Σχολή Αναγεννησιακής Πολυφωνίας του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών. Η δραστηριότητά της αποτελείται σε ίσα μέρη από μαθήματα αναγεννησιακής θεωρίας και πράξης, πρόβες, Εσπερινούς στην Αγγλικανική Εκκλησία, και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

32ος Αναγεννησιακός Εσπερινός, Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Κυριακή 8 Μαρτίου, ώρες 18:30-19:30. Ελεύθερη Είσοδος /Προαιρετική εισφορά. Πληροφορίες / Κρατήσεις: https://www.scholacantorum.gr/

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr