ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Φιλαρμόνια σήμερα στην Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2017, 15:27 / Ανανεώθηκε 19 Μαΐου 2017, 13:37
Η Φιλαρμόνια σήμερα  στην Γερμανική Εκκλησία Αθηνών
Facebook Twitter Whatsapp

Η ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα έργα Στρατίκου, Vivaldi και  Schubert υπό την διεύθυνση του πανεπιστημιακού καθηγητή και αρχιμουσικού Νίκου Μαλιάρα

Η ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα έργα Στρατίκου, Vivaldi και  Schubert υπό την διεύθυνση του πανεπιστημιακού καθηγητή και αρχιμουσικού Νίκου Μαλιάρα

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, η ορχήστρα που ιδρύθηκε για να προβάλει την ελληνική έντεχνη μουσική δημιουργία και κατοικοεδρεύει στον Άλιμο, θα επισκεφτεί για πρώτη φορά το αθηναϊκό downtown για μια συμφωνική συναυλία υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της, μαέστρου Νίκου Μαλιάρα.

Στον κατανυκτικό χώρο της Γερμανικής Εκκλησίας της Αθήνας, η ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα Στρατίκου, Vivaldi και  Schubert, έργα που ξεχειλίζουν από χαρά και αισιοδοξία όπως ταιριάζει στην άνοιξη.

Το πρόγραμμα θα «ανοίξει» με δύο σύντομες «συμφωνίες» για ορχήστρα εγχόρδων του ελληνικής καταγωγής συνθέτη Ιωσήφ-Μιχαήλ Stratico. Ο Stratico, που γεννήθηκε στη Ζάρα της ∆αλματίας από Χιώτισσα μητέρα και Κρητικό πατέρα, υπήρξε μαθητής του Ταρτίνι, συνθέτη της περιόδου από τα μέσα έως τα τέλη του 18ου αιώνα, της επονομαζόμενης Προκλασικής, όπου κυριαρχεί το ρεύμα του ∆ιαφωτισμού. Τον συνθέτη αυτόν γνώρισε στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά η Φιλαρμόνια πριν από τρεις περίπου μήνες.

Η συναυλία θα συνεχιστεί με το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων «Η Άνοιξη», από τον πασίγνωστο κύκλο «Οι Τέσσερις εποχές» του Antonio Vivaldi, με σολίστ τον Γιαρεσλάβ Τοκάρεβ, εξάρχοντα  της ορχήστρας.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με μια λιγότερο γνωστή αλλά υπέροχα μελωδική συμφωνία του Φραντς Σούμπερτ. Συνθέτης του πρώιμου ρομαντισμού είναι γνωστός για τα τραγούδια του και την περίφημη «Ημιτελή» συμφωνία του. Η Πέμπτη συμφωνία, σε σι ύφεση μείζονα, γράφτηκε το 1816, όταν ο συνθέτης ήταν μόλις 19 ετών (!) και πρόκειται για ένα έργο γεμάτο φως, ενέργεια και αισιοδοξία.

Η Φιλαρμόνια στην Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 68, Αθήνα, Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, ώρα 20:30. Γενική είσοδος: 10€, 5€ (Μειωμένο)
Προπώληση εισιτηρίων: στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, mobile app: vivawallet, στα συνεργαζόμενα φυσικά σημεία της viva ή στο ταμείο μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr