ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη θα σας καταπλήξει

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2017, 18:01 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2017, 16:28
Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη θα σας καταπλήξει
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ένα από τα ελάχιστα αρχοντικά των Φηρών που διασώθηκαν από τον μεγάλο σεισμό του 1956 η Καθολική Επισκοπή Θήρας υποστηρίζει εδώ και 37 χρόνια ένα μουσικό φεστιβάλ αξιώσεων

Σε ένα από τα ελάχιστα αρχοντικά των Φηρών που διασώθηκαν από τον μεγάλο σεισμό του 1956 η Καθολική Επισκοπή Θήρας υποστηρίζει εδώ και 37 χρόνια ένα μουσικό φεστιβάλ αξιώσεων

Με επίκεντρο το ιστορικό Μέγαρο Γκύζη, που χρονολογείται από το 17ο αιώνα,  και –λιγότερο- τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή, εγκαινιάζεται για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στα Φηρά της Σαντορίνης. Η φετινή διοργάνωση  ρίχνει, όπως πάντα, το βάρος της στη μουσική, με επιλογές από διαφορετικά είδη μουσικής συνεργασίες και αξιόλογες συνεργασίες.

Δείτε το πρόγραμμα:

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, ώρα 21:00. Η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ., υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη, μας ταξιδεύει στην ιταλική αναγέννηση και το γερμανικό ρομαντισμό αλλά και στα αμερικάνικα Gospel και Spiritual (Καθεδρικός Ναός Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή).

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, ώρα 21:00. Το Κουϊντέτο ξύλινων πνευστών Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αναδεικνύει την αμφίδρομη σχέση της μουσικής με το θέατρο, την όπερα, το μπαλέτο, το χορό και τον κινηματογράφο (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00. Το Κουαρτέτο εγχόρδων Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Αέναον  θα παρουσιάσει έργα κλασσικού ρεπερτορίου (Καθεδρικός Ναός Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή).

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00. Ο αρμένιος συνθέτης, ερμηνευτής και δεξιοτέχνης του ούτι Haig Yazdjian και το σύνολό του παρουσιάζουν τραγούδια και σκοπούς από διαφορετικούς τόπους και εποχές μέσα από ένα παιχνίδι εναλλαγής φωνών (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00. Η μοναδική Σαβίνα Γιαννάτου και ο Κώστας Γρηγορέας στην κιθάρα με Σεφαραδίτικα, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια χωρών της Μεσογείου, καθώς και ελληνικά έργα για σόλο κιθάρα, παράλληλα με γνωστά τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00. Η Ορχήστρα Νέων Young Soloists του Πανεπιστημίου University of Music and Performing Arts Vienna και του Johann Sebastian Bach Music School, μας μεταφέρει τη μαγεία της συμφωνικής μουσικής. Υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας (Καθεδρικός Ναός Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή).

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00. Έργα μουσικής δωματίου από την Ορχήστρα Νέων Young Soloists του Πανεπιστημίου University of Music and Performing Arts Vienna και του Johann Sebastian Bach Music School με τη σύμπραξη του πιανίστα Χρήστου Μαράντου . Υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00. Ο γλυκός ήχος των νυκτών εγχόρδων του Αθηναϊκό Κουιντέτο Δ. Δούνης δένεται με τη φωνή της Ιωάννας Φόρτη, σε τραγούδια που κάνουν το μουσικό αυτό ταξίδι να μοιάζει μοναδικό (Καθεδρικός Ναό Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή).

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00. Οι ταλαντούχοι μουσικοί Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο), Χρίστος Παπαγεωργίου (πιάνο), Ματίνα Βελιμαχίτη (φωνή) και Ανδρέας Κερκέζος (βιολί) θα μας εξιστορήσουν μια θαυμάσια ιστορία ενός κλόουν, που δίνει έμφαση στην πολύτιμη προσφορά αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Θα μεταφέρουν τον ακροατή σε ένα φανταστικό τοπίο μέσα από μελωδίες των M. Ravel, S. Rachmaninov, N. Paganini, D. Milhaud, H. Tomasi, καθώς και του Έλληνα Χ. Παπαγεωργίου (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τις μέρες αυτές του Δεκαπενταύγουστου θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου του ακάματου Θηραίου ερευνητή Γιάννη Κοκκαλάκη με θέμα την οικογένεια Γκύζη και το ιστορικό αρχοντικό όπου στεγάζεται το ομώνυμο μουσείο και φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00. Ο καταξιωμένος συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος μαζί με την Κορίνα Λεγάκη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου καθώς και άλλων σημαντικών ελλήνων και ξένων τραγουδοποιών (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00.  Η παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι …και άλλες ιστορίες» βασισμένη σε τραγούδια του Αττίκ, στα ελληνικά αλλά και στα γαλλικά, καθώς και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Κ. Γιαννίδη, Α. Σακελλάριου, Μ. Σουγιούλ, Λ. Ραπίτη κ.α. (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00. Οι νικητές των πέντε κατηγοριών του Διεθνούς Διαγωνισμού Νέων The Muse, ο οποίος φιλοξενείται από το 2005 στο χώρο του Μεγάρου Γκύζη, σε μια επίδειξη δεξιοτεχνίας (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr