ΜΟΥΣΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσική για τα 200 χρόνια ελληνικού τραγουδιού

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2021, 01:00 / Ανανεώθηκε 31 Δεκεμβρίου 2021, 20:02
Θεσσαλονίκη: Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσική για τα 200 χρόνια ελληνικού τραγουδιού
Facebook Twitter Whatsapp

Στη σκηνή του Μεγάρου ο Σαββόπουλος μεταφέρει τα επετειακά podcasts για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Μια μοναδική παράσταση για την πορεία και την εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού στο διάβα των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία παρουσιάζει στις 18 Δεκεμβρίου ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ).

Στη σκηνή του Μεγάρου ο Σαββόπουλος μεταφέρει τα επετειακά podcasts για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σε μια αφήγηση που στρέφει το βλέμμα πάνω στην τέχνη της ελληνικής τραγουδοποιϊας από τα δημώδη άσματα των αρχών του 19ου αιώνα έως τη λεγόμενη σημερινή «έντεχνη σκηνή».

Μέσα από τη σειρά των επετειακών podcasts, o τραγουδοποιός αποτυπώνει και αποτιμά την πορεία του ελληνικού τραγουδιού από το 1821 έως τώρα, αναδεικνύοντας τη μουσική πτυχή της διαδρομής των 200 ετών της σύγχρονης Ελλάδας.

«Η τραγουδισμένη μας ζωή, 200 χρόνια τώρα, υπερβαίνει τις συγκρούσεις και τα αδιέξοδα του πολιτικού μας βίου, γιατί κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το κοινό μας αίσθημα για τον τόπο κι ολοζώντανη την ελληνική λαλιά με τουρκοκρατίες, φραγκοκρατίες, σεισμούς, λοιμούς και διχασμούς και ίσως αυτό να ναι το μεγαλύτερο μας κατόρθωμα» σημειώνει ο δημιουργός.

Μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο στη σκηνή του ΜΜΘ θα βρίσκονται η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Φώτης Σιώτας, η MOYSA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου και το πολυφωνικό συγκρότημα ΔΙΩΝΗ.

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όλες οι παραγωγές είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές covidfree, καθώς οι θεατές εισέρχονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και η μάσκα είναι υποχρεωτική.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr