ΜΟΥΣΙΚΗ

Στη «ουρά» για τα εισιτήρια των νέων παραγωγών της Λυρικής

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2017, 14:24 / Ανανεώθηκε 28 Ιουλίου 2017, 14:24
Στη «ουρά» για τα εισιτήρια των νέων παραγωγών της Λυρικής
Facebook Twitter Whatsapp

Άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων για τις δώδεκα νέες παραγωγές με τις οποίες εγκαινιάζεται η πρώτη επίσημη καλλιτεχνική περίοδος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες της εγκαταστάσεις

Άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων για τις δώδεκα νέες παραγωγές με τις οποίες εγκαινιάζεται η πρώτη επίσημη καλλιτεχνική περίοδος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες της εγκαταστάσεις

Τον Οκτώβριο ξεκινάει επισήμως τη λειτουργία της στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. η Εθνική Λυρική Σκηνή. Με δώδεκα νέες παραγωγές που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα της μουσικής δημιουργίας (μπελ κάντο, κωμική όπερα, όπερα για παιδιά, μπαλέτο, σύγχρονο μουσικό θέατρο, φεστιβάλ πιάνου), με εντυπωσιακές συνεργασίες και θέσπιση νέων θεσμών, το εθνικό μας συγκρότημα κάνει γενναίο άνοιγμα προς τις νεαρές ηλικίες και όχι μόνο. Και, για πρώτη φορά, η διάθεση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του πρώτου τριμήνου της χειμερινής περιόδου, αρχίζει μεσοκαλόκαιρα!

Οι παραστάσεις με λίγα λόγια:

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ρίχαρντ Στράους
Ηλέκτρα
Κύκλος Ατρειδών & Κύκλος 20ός αιώνας – Όπερα
Πρώτη παρουσίαση από την Ε.Λ.Σ.
15, 18, 22, 26, 31 Οκτωβρίου 2017 / Ώρα έναρξης 20:00
Μουσική διεύθυνση  Βασίλης Χριστόπουλος
Σκηνοθεσία-σκηνικά Γιάννης Κόκκος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει τη νέα εποχή της στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ένα φιλόδοξο εγχείρημα, καθώς επιλέγει ως πρώτο έργο ένα ανυπέρβλητο λυρικό αριστούργημα με ελληνική θεματολογία, την «Ηλέκτρα» του Ρίχαρντ Στράους, η οποία βασίζεται στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή.

Η «Ηλέκτρα» χαρακτηρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες αλλά ταυτόχρονα και πιο απαιτητικές όπερες του 20ού αιώνα. Το ανέβασμά της αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον οργανισμό και για τα μουσικά του σύνολα, καθώς προβλέπει περίπου 110 μουσικά όργανα.

Η παραγωγή σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την κορυφαία ελληνίδα μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα, η οποία θα αναλάβει τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Σκηνοθετεί ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης και σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος και θα διευθύνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος. Την Ηλέκτρα θα ερμηνεύσει η κορυφαία βαγκνερική σοπράνο Ιρέν Τεορίν. Στον ρόλο του Ορέστη θα ντεμπουτάρει ο διακεκριμένος έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 30, 40, 60, 65, 100 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 15 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

Τζουζέππε Βέρντι
Ριγολέττος
Κύκλος Ιταλική Όπερα – Όπερα
25, 27, 29 Οκτωβρίου &  1 Νοεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης 20:00
Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης
Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια  Νίκος Πετρόπουλος

Ίσως το πιο σκοτεινό από τα αριστουργήματα του Βέρντι, ο «Ριγολέττος» φέρνει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τον σπουδαίο έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ρόλο που τον καθιέρωσε στην Ευρώπη. Μαζί του η διακεκριμένη ελληνίδα κολορατούρα υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, στον ιδιαιτέρως απαιτητικό ρόλο της Τζίλντας, καθώς και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Στην ασπρόμαυρη, «φιλμ νουάρ» εκδοχή του Πετρόπουλου, ο «Ριγολέττος» μεταφέρεται από τη Μάντοβα του 16ου αιώνα στην Ιταλία του Μουσσολίνι, λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα περιβάλλον συνωμοσίας και υπεροψίας. Η ιστορία μιλά για τον έρωτα της Τζίλντας, κόρης του αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου, με τον έκλυτο Δούκα της Μάντοβας, ο οποίος της παρουσιάζεται ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του Δούκα. Ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί, παίρνοντας τη θέση του.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 30, 40, 45, 60 ευρώ  / Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

Μάνος Χατζιδάκις
Η εποχή της Μελισσάνθης
4, 5 Νοεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης 20:00
Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις – Συναυλία
Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός

H Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με τον γιο του συνθέτη Γιώργο Χατζιδάκι και το Αρχείο Μάνου Χατζιδάκι, προγραμματίζει έναν τριετή κύκλο παρουσίασης γνωστών και ανέκδοτων έργων του εμβληματικού έλληνα συνθέτη, ο οποίος με το έργο και τη στάση ζωής του επηρέασε βαθιά τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.  Η Ε.Λ.Σ. θα επιχειρήσει να επανασυστήσει τα έργα που έχουν ξεχαστεί, αλλά και να πρωτοπαρουσιάσει εκείνα που δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ο κύκλος Χατζιδάκι ξεκινά με την παρουσίαση της «Εποχής της Μελισσάνθης», μιας μουσικής αυτοβιογραφίας βασισμένη σε ποιήματα του συνθέτη, την οποία ο Χατζιδάκις αφιέρωσε στη μνήμη της μητέρας του.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 25, 35, 40, 55 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 10 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 8 ευρώ

Διεθνές Φεστιβάλ πιάνου 2017
Piandaemonium
11, 12 Νοεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης 20:00

Μια ιδιαίτερη συναυλία του σχήματος Piandaemonium με έξι πιάνα και δώδεκα πιανίστες θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου, το οποίο θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017 και στις δύο σκηνές της Ε.Λ.Σ. στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν.  Πρόκειται για μια «ορχήστρα πιάνων», η οποία θα παρουσιάσει έργα Ανισέγκου, Αναδολή, Κουμεντάκη, Παπαγεωργίου, Γκέρσουιν, Μπιζέ/Ουίλμπεργκ, Βάγκνερ/Ροκ κ.ά., επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο.

Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 20, 25, 35 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 8 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 8 ευρώ

Πόντους Λίντμπεργκ / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Η ωραία κοιμωμένη
Μπαλέτο
22, 24, 25, 26 Νοεμβρίου 2017
3, 15, 16, 22, 23, 29, 31 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης 20:00  (στις 31/12 ώρα έναρξης 19:00)
Μουσική διεύθυνση  Ανδρέας Τσελίκας – Ηλίας Βουδούρης
Χορογραφία Πόντους Λίντμπεργκ / Σκηνικά-κοστούμια  Πάτρικ Κίνμονθ
Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H χορευτική εκδοχή του διάσημου παραμυθιού του Σαρλ Περρώ, όπως τη μελοποίησε ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε το 1890 και από τότε μέχρι σήμερα παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο.  Η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία έχει παρουσιάσει το έργο σε κλασικές χορογραφίες, προτείνει για την πρώτη της καλλιτεχνική περίοδο στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. τη νέα εντυπωσιακή εκδοχή δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών: του γνωστού σουηδού χορογράφου, κινηματογραφιστή και χορευτή Πόντους Λίντμπεργκ και του καταξιωμένου βρετανού σκηνογράφου και ενδυματολόγου Πάτρικ Κίνμονθ. Στην «Ωραία κοιμωμένη» των Λίντμπεργκ/Κίνμονθ, παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τη διαδοχή των τεσσάρων εποχών του χρόνου, οι οποίες συμβολίζουν τη γέννηση, τον έρωτα, τη ζωή και τον θάνατο. Στην ιδιαιτέρως εντυπωσιακή παραγωγή με τα πολύχρωμα σκηνικά που χορεύουν μαζί με τους χορευτές του Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ., προτείνεται μια σύγχρονη χορογραφική προσέγγιση, η οποία συνομιλεί με το κλασικό μπαλέτο.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 30, 40, 45, 60 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ  / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

Τζάκομο Πουτσίνι
Μποέμ
Αφιέρωμα στον Στέφανο Λαζαρίδη & Κύκλος Ιταλική Όπερα
7, 8, 13, 17, 20, 24, 27, 30 Δεκεμβρίου 2017 & 3, 5 Ιανουαρίου 2018
Ώρα έναρξης 20:00
Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης – Βλαδίμηρος Συμεωνίδης
Σκηνοθεσία  Γκρέιαμ Βικ

Το 2007, αποδεχόμενος την πρόσκληση του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή της Ε.Λ.Σ. Στέφανου Λαζαρίδη, ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Γκρέιαμ Βικ εμπνεύστηκε μια «Μποέμ» στη σύγχρονη Αθήνα και μετέφερε την αγαπημένη όπερα του Πουτσίνι από το Παρίσι του 19ου στα Εξάρχεια του 21ου αιώνα.

Η «Μποέμ» του Βικ επιστρέφει στο πλαίσιο του αφιερώματος στον σπουδαίο έλληνα σκηνοθέτη και σκηνογράφο Στέφανο Λαζαρίδη, η θητεία του οποίου στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οργανισμού υπήρξε κομβικής σημασίας για την ποιοτική αναβάθμιση της Ε.Λ.Σ.

Ο κορυφαίος Βρετανός σκηνοθέτης Γκρέιαμ Βικ θα βρεθεί στην Αθήνα για να δουλέψει ο ίδιος την αναβίωση του έργου, αναζητώντας τους Μποέμ της σημερινής εποχής και δημιουργώντας στην ουσία μια νέα εκδοχή της παραγωγής, δέκα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στα Ολύμπια. Στον ρόλο της Μιμής ντεμπουτάρει η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 30, 40, 45, 60 ευρώ  / Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το λυκόφως των χρεών
Βασισμένο στο μουσικό δράμα του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Το λυκόφως των θεών
Όπερα σε παράφραση
Πρώτη παρουσίαση / Παραγγελία της Ε.Λ.Σ.
6, 8, 10, 12, 14 Οκτωβρίου 2017 & 5, 7, 10, 12, 14, 17, 19 Ιανουαρίου 2018
Ώρα έναρξης 20:30
Μεταγραφή-Μουσική διεύθυνση Χαράλαμπος Γωγιός
Λιμπρέτο Δημήτρης Δημόπουλος
Ιδέα-Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ευκλείδης

Η παράφραση κλασικών έργων του λυρικού ρεπερτορίου είναι ένας από τους κύριους άξονες του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της Ε.Λ.Σ.

Η πρώτη παραγωγή του άξονα αυτού είναι μια ριζική διασκευή του «Λυκόφωτος των θεών» του τελευταίου μέρους της περίφημης τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, το «Δαχτυλίδι του Νίμπελουνγκ». Το «Λυκόφως» ξεκινάει με την προφητεία της καταστροφής της Βαλχάλας, της κατοικίας των θεών, η οποία επαληθεύεται στο τέλος του έργου.

Ο Χαράλαμπος Γωγιός (μεταγραφή), ο Δημήτρης Δημόπουλος (λιμπρέτο) και ο Αλέξανδρος Ευκλείδης (ιδέα-σκηνοθεσία), δημιουργούν μία νέα εκδοχή του επαναστατικού αριστουργήματος του Βάγκνερ, όπου αντί της μυθικής Βαλχάλας κατακρημνίζεται συμβολικά η Ακρόπολη. Οι βαγκνερικοί ήρωες κατηφορίζουν από τον Ρήνο και τα τευτονικά δάση, στην Ελλάδα του βράχου και του κύματος.

Τιμές εισιτηρίων 18, 25 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό 12 ευρώ

Θοδωρής Αμπαζής
Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς
Όπερα για παιδιά και νέους
Πρώτη παρουσίαση / Παραγγελία της Ε.Λ.Σ.
Πρωινές παραστάσεις (ώρα έναρξης: 11:00): 22, 25, 26, 29 Οκτωβρίου 2017, 5, 7, 8, 12, 19, 21, 26, 28, 29 Νοεμβρίου 2017, 3, 5, 6, 10, 17, 23, 24, 30, 31 Δεκεμβρίου 2017
Απογευματινές παραστάσεις (ώρα έναρξης 18:30): 27 Οκτωβρίου 2017 & 2, 3 Ιανουαρίου 2018
Μουσική διεύθυνση Μιχάλης Παπαπέτρου
Σκηνοθεσία Θοδωρής Αμπαζής

Η νέα όπερα του Θοδωρή Αμπαζή, με τίτλο «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς», βασίζεται σε ένα γνωστό παραδοσιακό ρώσικο παραμύθι, στο οποίο βασίστηκε και το διάσημο μπαλέτο του Ιγκόρ Στραβίνσκι. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή στον κόσμο της λυρικής τέχνης, από έναν δημιουργό με σύγχρονο μουσικό και θεατρικό ιδίωμα. Το λιμπρέτο είναι της Σοφιάννας Θεοφάνους, ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια υπογράφει ο Κέννυ Μακ Λέλαν. Όταν ο τσάρος Βιτσλάφ ανακαλύπτει ότι τα πολύτιμα χρυσά του μήλα αρχίζουν και λιγοστεύουν, αναθέτει στα τρία του παιδιά Ντιμίτρι, Βασίλι και Ιβάν να πιάσουν τον κλέφτη και να του τον παραδώσουν. Σε αντάλλαγμα, τους προσφέρει το στέμμα και το βασίλειό του. Ο μικρότερος ο Ιβάν, ο πιο κακομαθημένος και αλαζόνας, ξεγελάει τα αδέρφια του και ξεκινάει μόνος του ένα συναρπαστικό και δύσκολο ταξίδι στο Μαύρο Δάσος του Μάγου βασιλιά Κοσέι, του μεγαλύτερου μάγου των εποχών και των παραμυθιών. Μέσα από τις περιπέτειές του θα μάθει από την αρχή και με δύσκολο τρόπο την αξία της ειλικρίνειας και της γενναιότητας που οδηγεί στο δρόμο της γέννησης ενός πραγματικού Βασιλιά.

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία: 10 ευρώ - Απογευματινές & Παραστάσεις Σαββατοκύριακου 12, 15 ευρώ / Φοιτητικό 10 ευρώ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ 2017
18, 19, 24, 25, 26 Νοέμβριου 2017 / Ώρα έναρξης 20:30
Πιανίστες Ναταλία Μιχαηλίδου, Αλεξία Μουζά, Νίκος Κυριόσογλου, Πάνος Καράν, Guillaume Bellom
Masterclass Δόμνα Ευνουχίδου

Το πιάνο, αν και είναι αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο όργανο, είναι και το πιο μοναχικό. Η Εναλλακτική Σκηνή της Ε.Λ.Σ. σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, που έχει αναδειχθεί σε έναν σημαντικό μουσικό θεσμό της συμπρωτεύουσας, δημιουργούν μια γιορτή για το πιάνο και τους πιανίστες, ένα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στο «βασιλιά των οργάνων».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της Ε.Λ.Σ., που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2017, περιλαμβάνει πέντε ρεσιτάλ διακεκριμένων ελλήνων σολίστ, με διεθνή σταδιοδρομία, μία κεντρική συναυλία λήξης, ένα τριήμερο masterclass και τρεις συναυλίες νέων ερμηνευτών, που θα επιλεγούν κατόπιν διαγωνισμού.

Τιμές εισιτηρίων 12, 15 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό 8 ευρώ

Κύκλος Μάνου Χατζιδάκι
Μάνος Χατζιδάκις
Έργα για πιάνο
2, 3 Δεκεμβρίου 2017 /  Ώρα έναρξης 20:30

Ο κύκλος Μάνος Χατζιδάκις, ανοίγει στην Εναλλακτική Σκηνή της Ε.Λ.Σ. με τα σπουδαία έργα για πιάνο του Χατζιδάκι, ερμηνευμένα από δύο διαπρεπείς Έλληνες πιανίστες της νέας γενιάς, τον Στέφανο Θωμόπουλο και τον Θοδωρή Τζοβανάκη.

Θα ερμηνευτούν τα έργα «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα», «Το καταραμένο φίδι», «Ιονική σουίτα», «Ερημιά», «Ρυθμολογία», «Έξι λαϊκές ζωγραφιές», καθώς και τα ανέκδοτα πιανιστικά έργα «Ρώμη 1970» και «Ρώμη, Τρίτη απόγευμα».

Τιμές εισιτηρίων 18, 25 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό 12 ευρώ

Μιχαήλ Μαρμαρινός / Φίλιππος Τσαλαχούρης 
Γιό-κι-χι
Μουσικό θέατρο
16, 17, 22, 23, 29, 30 Νοεμβρίου 2017 & 1, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης 20:30
Συμπαραγωγή με το Theseum ensemble
Σκηνοθεσία-Δραματουργία Μιχαήλ Μαρμαρινός
Μουσική Φίλιππος Τσαλαχούρης
Πρωταγωνιστεί η Ρένη Πιττακή

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, μετά τη θριαμβευτική «Νέκυια» που παρουσίασε στην Επίδαυρο με ηθοποιούς του θεάτρου Νο, επανέρχεται στο είδος, αυτή τη φορά από την αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι, επιλέγει να ανεβάσει με Έλληνες ηθοποιούς, ένα έργο της παράδοσης του Νο, σε μια παράσταση που, αν και θα διατηρήσει απολύτως τη δομή, τους σκηνικούς συμβολισμούς και την όλη αισθητική μιας παράστασης Νο, δεν έχει σκοπό να μιμηθεί το είδος. Ο σκηνικός χώρος είναι λιτός, όπως ορίζει η παράδοση και οι αρχές του θεάτρου Νο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα περίτεχνα κοστούμια. Ο συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης, συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για την παράσταση έχοντας ως γνώμονα τη συγκεκριμένη οπτική του σκηνοθέτη. Ο χορός θα αποτελείται, όπως ορίζει η παράδοση, από οκτώ άτομα, και θα συμπληρώνει φωνητικά την παράσταση όπου επιβάλλει το κείμενο.

Τιμές εισιτηρίων 15, 20 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό 10 ευρώ

Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν
Ο μικάδος
Κωμική όπερα
21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης 20:30
Συμπαραγωγή με την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή
Απόδοση-διασκευή Γιώργος  Τσακνιάς
Μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση Μιχάλης Παπαπέτρου
Σκηνοθεσία Ακύλλας Καραζήσης
Απόδοση στίχων Κατερίνα Σχινά

Σε συμπαραγωγή με την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή, η Εναλλακτική Σκηνή παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη, την εξωτική κωμική όπερα Ο μικάδος (1885). Οι δημιουργοί της, Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, εμπνέονται από την ατμοσφαιρική Άπω Ανατολή για να συνθέσουν μια κοφτερή σάτιρα των κοινωνικοπολιτικών ηθών του 19ου αιώνα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ακκύλας Καραζήσης. Την απόδοση του λιμπρέτου, παραγγελία για τη συμπαραγωγή της Ε.Λ.Σ. και της ομάδας Ραφή,  θα κάνουν από κοινού, ο Γιώργος Τσακνιάς, που θα αναλάβει την απόδοση των πεζών μέρων και η Κατερίνα Σχινά, που θα αποδώσει στα ελληνικά τα μελοποιημένα μέρη. O συνθέτης Άρθουρ Σάλλιβαν θεωρούσε τον «Μικάδο» ως το αριστούργημά του, με το οποίο πραγματοποίησε την πολυπόθητη σύζευξη ανάμεσα στην «ελαφριά» βρετανική οπερέτα και τη «σοβαρή» αγγλική όπερα, όπου το «χιούμορ, η σάτιρα, οι χαρακτήρες και η υψηλής ποιότητας μουσική συνυπάρχουν σε θαυμαστή ισορροπία».

Τιμές εισιτηρίων 15, 20 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό 10 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραπάνω παραγωγές ξεκινά σήμερα, 28 Ιουλίου 2017.  Σημεία προπώλησης: Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , τηλ.  213 088 5700 [Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09:00-21:00 - Τον Αύγουστο, καθημερινά 11:00-19:00],  www.nationalopera.gr, καταστήματα Public, http://tickets.public.gr, www.ticketservices.gr & Εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου). Πληροφορίες για ομαδικές πωλήσεις στο τηλ. 2130885742

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr