ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Κατερίνα Κουρεντζή σε ΡεμπεTango

Δημοσίευση 23 Αυγούστου 2017, 19:01 / Ανανεώθηκε 31 Αυγούστου 2017, 16:05
Η Κατερίνα Κουρεντζή σε ΡεμπεTango
Facebook Twitter Whatsapp


Ένα ταξίδι από την Σύρο και τον Πειραιά στο Μπουένος Άιρες και το Μοντεβιδέο με όχημα τη μουσική  στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Ένα ταξίδι από την Σύρο και τον Πειραιά στο Μπουένος Άιρες και το Μοντεβιδέο με όχημα τη μουσική στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Ρεμπέτικο και ταγκό. Δυο κόσμοι χωριστά που τους συνδέει η θάλασσα και η ιδιαίτερη κουλτούρα των λιμανιών σε όλο τον κόσμο. Το ρίγος της περιπέτειας, οι ανοιχτοί ορίζοντες, ο πόνος του αποχωρισμού και η χαρά της επιστροφής.

Μεσόγειος και Ατλαντικός. Δυο θάλασσας που τις συνδέει ο νόστος των ναυτικών και των ξενιτεμένων. Και στο βάθος του ορίζοντα, η Σύρος και ο Πειραιάς, η Αργεντινή και η Ουρουγουάη, τα λιμάνια όπου οι δικοί τους άνθρωποι περιμένουν με αγωνία τους ναυτικούς.

Σε αυτά τα λιμάνια γεννήθηκαν το ρεμπέτικο και το ταγκό, δυο μουσικά είδη που συμπυκνώνουν στον πυρήνα τους την έκσταση του έρωτα και τον πόνο του αποχωρισμού, τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση και την ακατανίκητη έλξη που ασκεί το άγνωστο στους ανθρώπους.

Η Κατερίνα Κουρέντζη έχει αποδείξει στην ως τώρα πορεία της πως ξέρει να γεφυρώνει διαφορετικές μουσικές παραδόσεις και γλώσσες και να αναδεικνύει τον κοινό παρονομαστή κάτω τις διαφορές. Οι θεατές της παράστασης ΡεμπεTango στο El Convento Del Arte τις περασμένες σεζόν το επιβεβαιώνουν!

Την ερμηνεύτρια θα πλαισιώνουν οι μουσικοί Λευτέρης Γρίβας,  Roman Gomez  και Θάνος Θεοδωρόπουλος καθώς και η Μαργαρίτα Πλέσσα με τον Ariel Perez σε χορευτικές φιγούρες ταγκό. Το σενάριο και η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Άννας Τιανγκουνίδου –Γκομέζ.

ΡεμπεTango, Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Παλ. Πεντέλη, 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10€, στο ταμείο 12€