ΜΟΥΣΙΚΗ

Beethoven V προσεχώς στο Μέγαρο

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2017, 16:01 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2017, 14:33
Beethoven V προσεχώς στο Μέγαρο
Facebook Twitter Whatsapp

Οι μουσικοί της Καμεράτας και η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα 100%  «μπετοβενικό» με όργανα εποχής στις 19 Νοεμβρίου

 

Διάσημοι σε όλο τον κόσμο για τις ιστορικά ενημερωμένες ερμηνείες τους, οι μουσικοί της Καμεράτας και o Γιώργος Πέτρου παρουσιάζουν μια αποκλειστικά «μπετοβενική» βραδιά στο Μέγαρο. Μαζί τους στη σκηνή, η διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα Aλεξάνδρα Παπαστεφάνου.

Το δραστήριο αθηναϊκό σύνολο και ο διακεκριμένος αρχιμουσικός, μετά τις θριαμβευτικές εμφανίσεις τους στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και στο Ουίγκμορ Χολ του Λονδίνου, επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια συναυλία με κοινό παρονομαστή τον λατινικό αριθμό V.  Έναν αριθμό που παραπέμπει στην Πέμπτη Συμφωνία αλλά και στο Πέμπτο Κοντσέρτο, γνωστό και ως Αυτοκρατορικό, το οποίο η Α. Παπαστεφάνου θα ερμηνεύσει  σε ένα αυθεντικό φορτεπιάνο Stodart του 1820, παρόμοιο με το θρυλικό Broadwood του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Δύο μεγαλειώδεις συνθέσεις του σπουδαίου γερμανού μουσουργού από ένα ελληνικό σύνολο που θεωρείται από τους κριτικούς κορυφαίο σε έργα Μπετόβεν. Στο πρόγραμμα, και η λαμπερή Εισαγωγή από το μπαλέτο «Τα πλάσματα του Προμηθέα».

Εντέρινες χορδές και ιδιόρρυθμα δοξάρια στα έγχορδα, φυσικά κόρνα και τρομπέτες, ξύλινα πνευστά με ελάχιστα κλειδιά που παράγουν αληθινό «ξύλινο» ήχο, μπαρόκ τρομπόνια και τύμπανα και ένα εντυπωσιακό κόντρα φαγκότο εποχής δίνουν νέα διάσταση στα πολυαγαπημένα αριστουργήματα του Τιτάνα της μουσικής. Οι ήχοι των αρχών του 19ου αι. γίνονται το όχημα για μια πιο σύγχρονη και παράλληλα αποκαλυπτική προσέγγιση της μουσικής αυτής.

Beethoven V, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ώρα 20:30.  Tιμές εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12 €, 18 €, 26 €, 32 €, 38 €, 45 € (διακεκριμένη ζώνη). Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr