current views are: 8

15 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:17

Ο έλληνας σταρ του πιάνου Πάνος Καράν αύριο στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο σπουδαίος σολίστ που κάνει διεθνή καριέρα θα παρουσιάσει τις 24 σπουδές του Frederic Chopin το Σάββατο 18 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 19:17’

Ο σπουδαίος σολίστ που κάνει διεθνή καριέρα θα παρουσιάσει τις 24 σπουδές του Frederic Chopin το Σάββατο 18 Νοεμβρίου

Ανήκει στην κατηγορία των ελλήνων καλλιτεχνών που αναζήτησαν νωρίς την τύχη τους στο εξωτερικό, με μεγάλη επιτυχία. Έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε ηλικία 19 ετών στο South Bank Centre στο Λονδίνο. Το 2007 παρουσίασε τον πλήρη κύκλο των κονσέρτων για πιάνο του Μπετόβεν, ενώ το 2009 ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ, με το περίφημο κονσέρτο για πιάνο αρ. 3 του Ραχμάνινοφ. Ακολούθησαν εμφανίσεις στις πιο σημαντικές συναυλιακές αίθουσες του κόσμου, συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες και μαέστρους και ηχογραφήσεις.

Η εμφανίσεις του Πάνου Καράν στην Ελλάδα είναι μετρημένες  -η τελευταία ήταν το 2011 με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Γι’ αυτό και η συναυλία που θα δώσει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης έχει πρόσθετη σημασία. Σε αυτή θα παρουσιάσει τις ιδιαίτερα δημοφιλείς και απαιτητικές 24 σπουδές του Frederic Chopin.

Πρόγραμμα
C. Debussy Σπουδή ‘Pour les cinq doigts’
F. Chopin 12 σπουδές, έργο 10
Διάλειμμα
F. Chopin 12 σπουδές, έργο 25

Ο Πάνος Καράν στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 240002, mmcart@mmca.org.gr, Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (κανονικό), 5 € (φοιτητές -εκτός ΕΑΠ-, μαθητές, παιδιά, άνεργοι,  πολύτεκνοι, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, κάτοχοις Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Διεθνούς ΦοιτητικήςΤαυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ). Ελεύθερη είσοδος με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σπουδαστές του ΚΩΘ. Προπώληση εισιτηρίων: www.thessalonikipianofestival.gr, Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, καταστήματα Public


σχετικα αρθρα