ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Απόστολος Ρίζος… Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2017, 13:17 / Ανανεώθηκε 22 Νοεμβρίου 2017, 13:56
Ο Απόστολος Ρίζος… Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής αφιερώνει τις εμφανίσεις του τον Δεκέμβριο στον Σταυρό του Νότου Plus στον μεγάλο συνθέτη και προσκαλεί μαζί του στη σκηνή τις Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κατερίνα Πολέμη και Αγγελική Τουμπανάκη

«Για μένα, ο χρόνος του Μάνου Λοΐζου δεν ξεκινάει από τη γέννηση ή από τον θάνατό του, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα μαζί του σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα και την εφηβεία μου για οδηγό. Από τότε, δεν ήμουνα ποτέ ξανά μόνος.» Α.Ρ.

Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών – όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους. Στο κέντρο, βρίσκεται η ερμηνεία των τραγουδιών.

Τον Απόστολο συνοδεύουν δύο δεξιοτέχνες μουσικοί του κοντραμπάσου, ξεπερνούν τα όρια του μουσικού τους οργάνου. Το δωμάτιο, αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά του. Νέα μουσικά όργανα έρχονται για να φωτίσουν τα τραγούδια του Μάνου: τζουράς, πλήκτρα, τρομπέτα, κιθάρες και η φυσαρμόνικα του Απόστολου, λούπες και ψηφιακές πινελιές, που στολίζουν με ηχοχρώματα το μουσικό τοπίο.

Σε αυτό το μουσικό δωμάτιο, τα τραγούδια του Μάνου προσεγγίζονται με διαφορετική ματιά. Δεν πρόκειται για μουσικό “αφιέρωμα”, με την έννοια του όρου που έχουμε συνηθίσει , αλλά για μια νέα, φρέσκια  προσέγγιση.

Η παράσταση του Απόστολου Ρίζου «Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοίζο» διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του, Μυρσίνης Λοΐζου. 

Το φιλόξενο δωμάτιο επισκέπτεται σε κάθε παράσταση και μία εκλεκτή καλεσμένη: Ελένη Τσαλιγοπούλου (13/12), Κατερίνα Πολέμη (20/12), Αγγελική Τουμπανάκη (27/12)

Συμμετέχουν:
Θοδωρής Κουέλης (κοντραμπάσο, τζουρά, effects, loops)
Γιώργος Μουχτάρης (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο,  τρομπέτα , πλήκτρα, loops)
Απόστολος Ρίζος (κιθάρες, φυσαρμόνικα)
Εικαστικά, σκηνογραφική, σκηνοθετική επιμέλεια: Τάμμυ Τσέκου
Ηχοληψία: Λάμπρος Μπούνας
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Προδρόμου
Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Ο Απόστολος Ρίζος… Σ΄ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο, Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, Τετάρτες  13, 20 & 20 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 22:00. Είσοδος: 12€ με μπύρα/κρασί. Πληροφορίες-Κρατήσεις:  Tηλ: 2109226975

https://www.youtube.com/ApostolosRizos