ΜΟΥΣΙΚΗ

Δήμητρα Γαλάνη, Chronos Project και Τακίμ μαζί στις 30 Ιανουαρίου

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2018, 16:01 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2018, 12:25
Δήμητρα Γαλάνη, Chronos Project και Τακίμ μαζί στις 30 Ιανουαρίου
Facebook Twitter Whatsapp

Η κορυφαία μουσική συνάντηση του χειμώνα φέρνει αντιμέτωπα δύο από τα πιο σημαντικά ελληνικά σχήματα με κορυφαία την Δήμητρα Γαλάνη  

Το Chronos Project [Χρόνος Πρότζεκτ], που έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε επιλεγμένους χώρους και θέατρα της Ελλάδας, με vocalist τη Δήμητρα Γαλάνη και γύρω της ένα κουαρτέτο εξαιρετικών ελλήνων μουσικών, έχει ως κεντρικό άξονα τα τραγούδια που έχουν γράψει μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Η Δ. Γαλάνη, μέρος της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, μιας και διδάχτηκε από σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα, είναι στην παράσταση αυτή «κορυφαία του χορού» που σαν συνδετικός κρίκος ενώνει το χτες με το σήμερα.

Οι Τακίμ θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα που ταξιδεύει την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική μας στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ο ήχος τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια προσπάθεια αναβίωσης του ήχου των παλιών πόλεων όπως η Σμύρνη, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου έλληνες, τούρκοι, αρμένιοι και εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν δημιουργικά. Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των Τακίμ και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο, μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας!

Στην κοινή εμφάνισή τους στο Μέγαρο τα δύο σχήματα θα παρουσιάσουν ένα ελληνικό μουσικό πανόραμα με τραγούδια των Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Πάνου, Πλάτωνος, Σκαλκώτα, Μάντζαρου μπλεγμένα με συνθέσεις Ρωμιών της Πόλης, σκοπούς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Μικρά Ασία και πολλά άλλα ακόμα.

Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο Γέφυρες (καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια: Δημήτρης Μαραγκόπουλος) και είναι συμπαραγωγή  της Prospero και του ΟΜΜΑ.

Chronos Project
Δήμητρα Γαλάνη
Χρήστος Ραφαηλίδης (βιμπράφωνο)
Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο)
Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι)
Σπύρος Μάνεσης (πιάνο)

Τακίμ
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο)
Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι)
Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, φωνητικά)
Γιώργος Μαρινάκης (βιολί)
Κώστας Μερετάκης (κρουστά, φωνητικά)
Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο)

Η Δ. Γαλάνη και το Chronos Project συναντούν τους Τακίμ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15 €, 24 €, 30 €, 38 €, 46 € (διακεκριμένη ζώνη), 55 €. Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr , καταστήματα Public