ΜΟΥΣΙΚΗ

Τριακόσιοι άνεργοι στη γενική δοκιμή του «Ρωμαίος και Ιουλιέττα»

Δημοσίευση 20 Φεβρουαρίου 2018, 16:29 / Ανανεώθηκε 20 Φεβρουαρίου 2018, 16:29
Τριακόσιοι άνεργοι στη γενική δοκιμή του «Ρωμαίος και Ιουλιέττα»
Facebook Twitter Whatsapp

Τα δωρεάν εισιτήρια για την όπερα του Γκουνώ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή θα διατεθούν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

Είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο δημοφιλή έργα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτορίου κι όμως έως τώρα δεν είχε περιληφθεί ποτέ στον προγραμματισμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Αποτελεί άρα επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του οργανισμού Γιώργου Κουμεντάκη, ο οποίος επιχείρησε να συνδέσει την μετακόμιση της Ε.Λ.Σ. στο νέο «μεγαλοπρεπές» σπίτι της με την διεύρυνση του ρεπερτορίου της για να περιλάβει έργα του γαλλικού ρεπερτορίου καθώς και σύγχρονα έργα νέων ελλήνων δημιουργών.

Όμως οι εκπλήξεις δεν περιορίζονται στην επιλογή της συγκεκριμένης όπερας. Ο Νίκος Μαστοράκης, μετά από χρόνια επιτυχημένης σταδιοδρομίας στο θέατρο, υπογράφει την πρώτη του σκηνοθεσία στην όπερα. Η Μυρτώ Παπαθανασίου, σοπράνο με διεθνή καριέρα και διακρίσεις, κάνει το ντεμπούτο της στον συγκεκριμένο ρόλο –το «Je veux vivre» είναι μια από τις πιο δημοφιλείς άριες για σοπράνο που έχουν τραγουδήσει τα μεγαλύτερα ονόματα του λυρικού τραγουδιού παγκοσμίως. Τέλος, τον Ρωμαίο θα ερμηνεύσει ο κορυφαίος ισπανός τενόρος Ισμαέλ Τζόρντι στην πρώτη εμφάνισή του στη χώρα μας.

Για περισσσότερες πληροφορίες για το έργο και την παράσταση δείτε ΕΔΩ

Αυτή την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 300 άνεργοι συμπολίτες μας που θα προμηθευτούν τα δωρεάν εισιτήρια που θα διαθέσει η Ε.Λ.Σ. στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη  δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας-, θα γίνει στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 από τις 12:00 έως τις 15:00. Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια. Πληροφορίες: τηλ. 2130885700

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr