current views are: 9

20 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση19:02

«Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» την Πέμπτη στο Athenaeum Kelari

Οι Morricone 3, το μουσικό σχήμα που αγαπάει τη μουσική του Ένιο Μορικόνε, διασκευάζει θέματα από τις κινηματογραφικές ταινίες που έντυσε μελωδικά ο συνθέτης στις 22 Μαρτίου 

Δημοσίευση 19:02’

Οι Morricone 3, το μουσικό σχήμα που αγαπάει τη μουσική του Ένιο Μορικόνε, διασκευάζει θέματα από τις κινηματογραφικές ταινίες που έντυσε μελωδικά ο συνθέτης στις 22 Μαρτίου 

Ο Γιώργος Δούσης (πιάνο), ο Παρασκευάς Κίτσος (κοντραμπάσο) και Jan Van de Engel -Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα) είναι οι Morricone 3, οι τρεις καταξιωμένοι μουσικοί που η αγάπη τους για τον Ένιο Μορικόνε τους οδήγησε στο να διασκευάσουν θέματα από τις ταινίες που έντυσε μουσικά: «The good, the bad and the ugly», «Cinema Paradiso», «Le professionnel», «For a few more dollars», «Sacco e Vanzetti», «Once upon a time in America», «The Untouchables», «The Legend of 1900» και άλλες. Στα χέρια τους τα κομμάτια μετασχηματίζονται με μαεστρία άλλοτε σε σύγχρονο groovy ήχο, άλλοτε σε λυρικές μελωδίες και άλλοτε σε αφορμή για περίτεχνους αυτοσχεδιασμούς.

Βιογραφικά συντελεστών
Ο Γιώργος Δούσης είναι απόφοιτος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
και διπλωματούχος πιανίστας (Ά βραβείο). Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) σπούδασε και έλαβε τον τίτλο Μaster in Arts (composition) με διάκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης μεταξύ άλλων με τους:  W. Rihm, B. Ferneyhough και M. Stroppa, I. Fedele και S. Sciarrino και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από τον Ιούνιο του 2011 κατέχει τον τίτλο του διδάκτορα στο γνωστικό πεδίο της σύνθεσης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ως πιανίστας έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες και διαφορετικής υφής συναυλίες. Το παίξιμό του χαρακτηρίζεται από την διαύγεια και τον έντονο λυρισμό σε συνδυασμό με μια ιδιότυπη σχέση με τον ρυθμό και την αυτοσχεδιαστική προσέγγιση του μουσικού υλικού. Είναι ιδρυτικό μέλος του Momo trio, με το οποίο ηχογράφησε και κυκλοφορεί σε δίσκο βινυλίου τρία albums, «Νo vacancy» (irida, 2012), «Inati» (2015) και «Ordinary»  (2017).

Ως συνθέτης έχει δεχθεί παραγγελίες και έχει γράψει έργα για ποικίλα σύνολα –από έργα για σόλο όργανο μέχρι για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα- πολλά από τα οποία έχουν ερμηνευτεί στο εξωτερικό (Αγγλία, Αμερική, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ισπανία κ.α.). Ως ενορχηστρωτής έχει συνεργασίες με μεγάλες ελληνικές και ξένες ορχήστρες (Boston Pops, Cannes Symphonic Οrchestra, Συμφωνική και Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., Ορχήστρα των Χρωμάτων, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα κ.ά.). Είναι μέλος της Ένωσης Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Ο Παρασκευάς Κίτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε κλασσική κιθάρα όπου και αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών  με Άριστα παμψηφεί. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Γιώργο Ζηκογιάννη καθώς και μαθήματα τζαζ αρμονίας. Συγχρόνως αποφοίτησε από το ΙΕΚ Ακμή στον τομές της ηχοληψίας. Στην πορεία, μαθήτευσε δίπλα στον κοντραμπασίστα Βαγγέλη Ζωγράφο όπου και απέκτησε το δίπλωμα του με Άριστα παμψηφεί. Στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων συνεργάστηκε  σε ζωντανές εμφανίσεις τόσο  στην Ελλάδα όσο  και στο εξωτερικό, με τους  μουσικούς : Μ. Λιδάκη, Γ. Χαρούλη, Μ. Φραγκούλη, Φ. Δάρα, Μ. Στρόφαλη, ΓΙΑΝ ΒΑΝ, Ν. Ξιδάκη, Δ. Παπαπδημητρίου, Π. Μουζουράκη, Γ. Μυλωνά, Κ. Τουμπανάκη, Ε. Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Πέννυ Μπαλτατζή, Γιάννη Κότσιρα. Επιπλέον, συμμετείχε στην δισκογραφική δουλεία των μουσικών:  Μ. Λιδάκη, Ν. Ξιδάκη, Γ. Μυλωνά, Ε. Ζεμενίδη, Τ. Τσαλαπάτη, Γ. Νταλαρα και Ε. Ζουγανέλη. Επίσης, πήρε μέρος στις θεατρικές παραστάσεις:  «Βερολίνο –Τελ Αβίβ» με την Μάνια Παπαδημητρίου στο Θέατρο Τέχνης, «Ήρωες» της Ελένης Γκασούκα στο Μικρό Παλλάς όπως και στο musical «CHICAGO» του Σ. Φασουλή. Έχει ακόμα συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.  Είναι ιδρυτικό μέλος του jazz σχήματος  MOMO TRIO.

To 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Πόλεμος». Από το 2009, διδάσκει ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο στο Ωδείο Μουσικής Πράξης (Αθήνα).

Jan Van de Engel είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο drummer Γιάννης Αγγελόπουλος για τις μουσικές που γράφει. Είναι η ανορθόδοξη μετάφραση του ονόματος στα Ολλανδικά που άρχισε να χρησιμοποιεί σαν αστείο στα χρόνια που ήταν φοιτητής στο Κονσερβατόριο του Ρότερνταμ. ΓΙΑΝ ΒΑΝ είναι η μπάντα του.

Morricone 3, Athenaeum Kelari, Αδριανού 3, Αθήνα, τηλ.  210 3211987, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 , ώρα 22:00. Είσοδος: 5 ευρώ