current views are: 10

4 Απριλίου 2018
Δημοσίευση10:46

Πασχαλινό αφιέρωμα της Κ.Ο.Α. στον Λέοναρντ Μπερνστάιν

Ο Μίλτος Λογιάδης θα διευθύνει την ορχήστρα στην σημερινή, τελευταία εκδήλωση του κύκλου Adagio–Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα, αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη και αρχιμουσικό

Δημοσίευση 10:46’

Ο Μίλτος Λογιάδης θα διευθύνει την ορχήστρα στην σημερινή, τελευταία εκδήλωση του κύκλου Adagio–Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα, αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη και αρχιμουσικό

Οι εκδηλώσεις του φετινού κύκλου Adagio–Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα ολοκληρώνονται τη Mεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου με το Αφιέρωμα στον Λέοναρντ Μπερνστάιν (1918-1990).

Οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με συνθέσεις θρησκευτικού περιεχομένου του διάσημου πιανίστα, αρχιμουσικού και συνθέτη καθώς και τη βαθιά συγκινητική Ελεγεία για έγχορδα, τύμπανα και ακορντεόν «Σκέψεις για το Νταχάου» του ισραηλινού δημιουργού Γιοάβ Ταλμί.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του (παγκόσμιου) εορτασμού για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Μπερνστάιν και αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να ακούσουμε τα πιο σπάνια παιζόμενα έργα του δημιουργού, όπως οι Ψαλμοί του Τσίτσεστερ και η Συμφωνία αρ. 3 «Καντίς».

Στο πρόγραμμα  αυτής της μεγάλης πασχαλινής συναυλίας (με ελληνικούς υπέρτιτλους), αποτελεί συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία του Νίκου Λαάρη για τους κατόχους εισιτηρίων (ώρα έναρξης: 19.45, Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου 1).

Συντελεστές:
Σοφία Κυανίδου │σοπράνο
Γιώργος Γάλλος │αφηγητής
Γιώργος Κοσμάς-Πετράντης │boy soprano
Παιδική Xορωδία Rosarte │Διδασκαλία Ρόζη Μαστροσάββα
Χορωδία της ΕΡΤ │Διδασκαλία Δημήτρης Κτιστάκης
Χορωδία του Δήμου Αθηναίων │Διδασκαλία Σταύρος Μπερής
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση │Μίλτος Λογιάδης

Πασχαλινό αφιέρωμα της Κ.Ο.Α. στον Λέοναρντ Μπερνστάιν, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  Mεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος από 14 ευρώ, φοιτητές, μαθητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι 9 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public


σχετικα αρθρα