current views are: 10

2 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση11:40

«Company» του Stephen Sondheim από την Καμεράτα στο Ηρώδειο

Μετά από την περσινή επιτυχία του «Sweeney Todd. Ο δαιμόνιος κουρέας της οδού Φλητ», η ορχήστρα και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου δοκιμάζονται για άλλη μια φορά στο δύσκολο είδος του μιούζικαλ

Δημοσίευση 11:40’

Μετά από την περσινή επιτυχία του «Sweeney Todd. Ο δαιμόνιος κουρέας της οδού Φλητ», η ορχήστρα και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου δοκιμάζονται για άλλη μια φορά στο δύσκολο είδος του μιούζικαλ

Ποια είναι η «Παρέα» (Company) που θα καταλάβει τη σκηνή του Ηρωδείου σε λίγες ημέρες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου;

Η απάντηση δεν είναι δύσκολο να δοθεί. Τα πέντε ζευγάρια και ο αμετανόητος εργένης στο επίκεντρο της δράσης του πολυβραβευμένου μιούζικαλ του Stephen Sondheim απολαμβάνουν από το 1970 –όταν δόθηκε η πρεμιέρα του έργου- τόσο μεγάλης δημοφιλίας, ώστε σπάνια έχει περάσει σεζόν χωρίς μία τουλάχιστον παραγωγή του έργου που έχει αποσπάσει 6 βραβεία Tony (καλύτερου έργου, καλύτερης μουσικής, καλύτερου λιμπρέτου, καλύτερων στίχων) καθώς και 5 Drama Desk Awards και 1 Theatre World Award.

Επιπλέον, τα κομμάτια «Getting Married Today», «The Ladies Who Lunch» και «Being Alive» ανήκουν στις ωραιότερες και πιο αγαπημένες δημιουργίες του αμερικανικού μουσικού θεάτρου.

Στην παράσταση που θα δούμε στο Ηρώδειο τους Μουσικούς της Καμεράτας πλαισιώνουν μια ομάδα από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές και ηθοποιούς, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τους ήρωες του «Company» υπό τις οδηγίες –μουσικές και σκηνοθετικές- του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του συνόλου Γιώργου Πέτρου.

Στο ρόλο-έκπληξη του εργένη Ρόμπερτ, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, που με την υπέροχη φωνή του αλλά και την μοναδική του υποκριτική ικανότητα έχει μαγέψει το κοινό στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, ενώ η διεθνής κριτική τον κατατάσσει ανάμεσα στους σημαντικότερους σύγχρονους λυρικούς τραγουδιστές.

Μαζί του οι αγαπημένοι ηθοποιοί Ναταλία Τσαλίκη, Άννα Κουτσαφτίκη και Κατερίνα Παπουτσάκη. Από το χώρο της όπερας, οι σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και Ελένη Σταμίδου, η μέτζο Μαίρη Ελεν Νέζη, οι τενόροι Δημήτρης Ναλμπάντης και Χρήστος Κεχρής και οι καταξιωμένοι πλέον και στο χώρο του Μιούζικαλ, Χάρης Ανδριανός και Γιάννης Καλύβας.

Το καστ συμπληρώνουν η πολυτάλαντη τραγουδίστρια και ηθοποιός Ξένια Ντάνια και η ανερχόμενη Μαρία Κοσμάτου.

Τις χορογραφίες υπογράφει ο John Todd, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς χορευτές και χορογράφους, με μεγάλη εμπειρία και διακρίσεις στο είδος.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μουσική/στίχοι: Stephen Sondheim
Kείμενο: George Furth
Σκηνοθεσία, Μουσική Διεύθυνση, Μετάφραση: Γιώργος Πέτρου
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Γιώργινα Γερμανού
Χορογραφία: John Todd
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Βοηθός μαέστρος, μουσική προετοιμασία: Νίκος Λαάρης
Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου

Συμμετέχουν οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

Παίζουν: Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Ρόμπερτ), Ναταλία Τσαλίκη (Τζοάν), Άννα Κουτσαφτίκη (Έιμι), Κατερίνα Παπουτσάκη (Έιπριλ), Μαίρη-Έλεν Νέζη (Σάρα), Χάρης Ανδριανός (Χάρι), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Σούζαν), Ελένη Σταμίδου (Τζένι), Δημήτρης Ναλμπάντης (Πίτερ), Γιάννης Καλύβας (Πωλ), Χρήστος Κεχρής (Ντέιβιντ), Μάριος Σαραντίδης (Λάρι), Ξένια Ντάνια (Μάρτα), Μαρία Κοσμάτου (Κάθυ)

Μιούζικαλ σε δύο πράξεις (μεταφρασμένο στα ελληνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους)

Company, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα, 8 και 9 Ιουλίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Από 15 € (μειωμένο 10 €). Προπώληση εισιτηρίων: TicketServices, Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου),  greekfestival.gr , τηλ. 210 3272000

 


σχετικα αρθρα