ΜΟΥΣΙΚΗ

Τριήμερο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από το Μέγαρο

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2018, 17:01 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2018, 15:56
Τριήμερο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από το Μέγαρο
Facebook Twitter Whatsapp


Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και Μάρθα Φριντζήλα ενώνουν τις φωνές τους σε μια μουσικό-θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη  
 

Ο Γιώργος Νταλάρας αγαπημένος φίλος του Μάνου Ελευθερίου, μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Χρήστο Θηβαίο και τη Μάρθα Φριντζήλα ερμηνεύουν τα ωραιότερα τραγούδια του ποιητή και στιχουργού σε τρεις συναυλίες την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος παρουσιάζεται επίσης σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση «Ο νοητός λύκος», ένα έργο για τραγουδιστές, ηθοποιούς και ορχηστρικό σύνολο, βασισμένο στο ομώνυμο ποιητικό κείμενο του ποιητή.

Ο «Νοητός λύκος» είναι το magnum opus του Μάνου Ελευθερίου, η δική του Νέκυια για τον φθοροποιό χρόνο, την προσωπική ερημιά, την αναγκαιότητα της τέχνης, μέσα από μια κατάδυση στον Κάτω Κόσμο. Η θεατρική προσαρμογή του ομώνυμου ποιητικού κειμένου του Ελευθερίου και η μουσική σύνθεση είναι του Γιώργου Ανδρέου. Αφηγητής ο ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας.

Οι τρεις συναυλίες αποτελούν συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της View Master Films και εντάσσονται στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικά πορτρέτα.

Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στη Σύρο στις 12 Μαρτίου 1938. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (2005) για τον Καιρό των χρυσανθέμων, και για το σύνολο του έργου του (2013) από την Ακαδημία Αθηνών. Πέθανε στις 22 Ιουλίου 2018.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά: Εύα Ναθένα
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος_Lighting Art
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Βοηθός σκηνοθέτης: Αναστασία Διαμαντοπούλου
Δ/νση παραγωγής: Μαρία Λαγγούση
Παραγωγή: View Master Films
Παραγωγός: Κώστας Λαμπρόπουλος
Επικοινωνία – δημόσιες σχέσεις: Pure Public Relations         

Ερμηνεύουν: Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Μάρθα Φριντζήλα

Θεατρική προσαρμογή-μουσική σύνθεση (Ο νοητός λύκος): Γιώργος Ανδρέου
Αφηγητής: Γιάννος Περλέγκας

Αφιέρωμα Μάνος Ελευθερίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 26, 27, & 29 Νοεμβρίου, ώρα 20:30. Tιμές εισιτηρίων: Από 10 €  (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+) έως 55€.  Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr, καταστήματα Public. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει.