current views are: 1

3 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση07:56

ΔΕΠΑ: Παρουσίασε το σχέδιο δημιουργίας πλωτής μονάδας LNG στην Καβάλα

Ως αντισταθμιστικό για τη δημιουργία της πλωτής μονάδας LNG στην Καβάλα θα δημιουργηθεί αστικό δίκτυο χαμηλής πίεσης για την τροφοδοσία της πόλης με φυσικό αέριο για τις ανάγκες σπιτιών και βιοτεχνιών

Δημοσίευση 07:56’
αρθρο-newpost

Ως αντισταθμιστικό για τη δημιουργία της πλωτής μονάδας LNG στην Καβάλα θα δημιουργηθεί αστικό δίκτυο χαμηλής πίεσης για την τροφοδοσία της πόλης με φυσικό αέριο για τις ανάγκες σπιτιών και βιοτεχνιών

Mεγάλη επένδυση για την εγκατάσταση  πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας προωθεί η ΔΕΠΑ και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Χάρης Σαχίνης και υπηρεσιακοί παράγοντες της δημόσιας επιχείρησης με εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης.

Σύμφωνα με την παρουσιαση της ΔΕΠΑ  προωθείται η λύση ενός πλωτού LNG που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μια εξέδρας στο οποίο θα δένουν δύο πλοία, ένα για τη μεταφορά υγροποιημένου αερίου και ένα δεύτερο που θα μετατρέπει το υγροποιημένο LNG σε αέριο για να το διοχετεύει στο δίκτυο της ΔΕΠΑ. Η μονάδα σχεδιάζεται να τοποθετηθεί πίσω από το λόφο της Νέας Καρβάλης, σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή, ενώ στο σχεδιασμό δεν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία αποθήκης.

Ο κ. Σαχίνης επεσήμανε ότι δεν θα υλοποιηθεί η επένδυση χωρίς τη συναίνεση και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας επίσης ότι εφόσον η Καβάλα δεχθεί να φιλοξενήσει την πλωτή μονάδα του υγροποιημένου αερίου ως αντισταθμιστικό θα δημιουργηθεί αστικό δίκτυο χαμηλής πίεσης για την τροφοδοσία της πόλης με φυσικό αέριο για τις ανάγκες σπιτιών και βιοτεχνιών.

Οι τοπικοί φορείς μετά τη συνάντηση σημείωναν ότι απαιτούνται κι άλλες συναντήσεις ώστε να δοθούν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη επένδυση αλλά και περισσότερη και σχολαστικότερη  ενημέρωση όπως και πρέπει να εκπονηθούν περιβαλλοντικές και οικονομοτεχνικές μελέτες για τις επιπτώσεις, την επικινδυνότητα και τα οφέλη που μπορεί να φέρει η επένδυση με την εγκατάσταση πλωτής μονάδας LNG στον κόλπο της Καβάλας.

 


σχετικα αρθρα