current views are: 1

12 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση10:49

Στην Emma Delta και επίσημα το 33% του ΟΠΑΠ – Έπεσαν οι υπογραφές

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ στην Emma Delta, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ.

Δημοσίευση 10:49’
αρθρο-newpost

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ στην Emma Delta, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ.

Στην εταιρεία υπό την κοινοπραξία Emma Delta πέρασε και επίσημα ο ΟΠΑΠ καθώς υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% του Οργανισμού, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ το ποσό των 622 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί τοις μετρητοίς και το υπόλοιπο των 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις. 

Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή. 

«Το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ στην ανακοίνωσή του.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΠΑΠ η οποία όπως είπε θα φέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία. «Η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό. Η Ελλάδα μπαίνει σε δρόμο προόδου όπως δείχνουν και τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό αλλά τα στοιχεία για την επιβράδυνση της ύφεσης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Διανύουμε μια περίοδο με καλά αποτελέσματα τα οποία θα τα συνεχίσουμε» τόνισε ο υπουργός οικονομικών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, ανέφερε ότι σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για την ελληνική οικονομία. 

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εκ μέρους της Emma Delta, εξέφρασε και ο ίδιος από την πλευρά του την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας η οποία θα φέρει στα ταμεία του κράτους το ποσό των 652 εκατ. ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, λέγοντας πως «Έλληνες και ξένοι επενδυτές έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Emma Delta έχει εκφράσει τη διαφωνία της τόσο για το συμβόλαιο του ΟΠΑΠ με την Intralot (θα είναι τα επόμενα 5 έτη ο τεχνολογικός πάροχος του Οργανισμού) όσο και με τις προμήθειες των Intralot – Scientific Games, που μετέχουν μαζί με τον ΟΠΑΠ στα Κρατικά Λαχεία. 

Μάλιστα η κοινοπραξία είχε εκφράσει ανοικτά την πρόθεσή της να αποκτήσει το 33% του ΟΠΑΠ και μετά να εξετάσει τις συμβάσεις προμήθειας των Λαχείων και να επιδιώξει με νομική υποστήριξη την τροποποίησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό κρίσιμη αναμένεται να είναι η γενική συνέλευση των Κρατικών Λαχείων στις 26 Αυγούστου. Πάντως το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζεται με τις αποκρατικοποίησεις να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

 


σχετικα αρθρα