ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Noble αποφασίζει για νέα ερευνητική γεώτρηση στην Κύπρο

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2013, 13:29 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2013, 13:29
Η Noble αποφασίζει για νέα ερευνητική γεώτρηση στην Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Μέχρι τον Απρίλιο του 2014 θα αποφασίσει η Noble Energy σε ποιο σημείο του τεμαχίου 12 της κυπριακής ΑΟΖ θα διενεργήσει νέα ερευνητική γεώτρηση για τον εντοπισμό και άλλου κοιτάσματος φυσικού αερίου ή και πετρελαίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γ. Λακκοτρύπη.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2014 θα αποφασίσει η Noble Energy σε ποιο σημείο του τεμαχίου 12 της κυπριακής ΑΟΖ θα διενεργήσει νέα ερευνητική γεώτρηση για τον εντοπισμό και άλλου κοιτάσματος φυσικού αερίου ή και πετρελαίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γ. Λακκοτρύπη.

Μιλώντας, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης με κλιμάκιο της εταιρείας, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι, αν μέχρι τον Απρίλιο ολοκληρωθεί η ανάλυση δεδομένων και εξευρεθεί διαθέσιμη πλατφόρμα, η νέα γεώτρηση θα γίνει όχι νωρίτερα από τον Οκτώβριο.

Ο υπεύθυνος της Noble Energy στην ανατολική Μεσόγειο, Κιθ Έλιοτ, δήλωσε ότι, για τη δημιουργία του τερματικού φυσικού αερίου χρειάζονται και άλλες ποσότητες αερίου πέραν του κοιτάσματος που έχει ήδη βρεθεί στο τεμάχιο 12 και πρόσθεσε πως η εταιρεία με τους συνεργάτες της εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου που εντοπίσθηκε στο τεμάχιο 12 είναι δυναμικότητας 3,5 έως 5 τρισ. κυβικών ποδών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr