ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Trust-Ανδρομέδα ΑΕΕΧ: Διανομή μερίσματος και αγορά ιδίων μετοχών

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2014, 12:15 / Ανανεώθηκε 24 Απριλίου 2014, 12:45
Alpha Trust-Ανδρομέδα ΑΕΕΧ: Διανομή μερίσματος και αγορά ιδίων μετοχών
Facebook Twitter Whatsapp

Τη διανομή μερίσματος 0,80 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Α' επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Alpha Trust-Ανδρομέδα ΑΕΕΧ που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Τη διανομή μερίσματος 0,80 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Α' επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Alpha Trust-Ανδρομέδα ΑΕΕΧ που πραγματοποιήθηκε σήμερα. 

Ειδικότερα, η συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη διανομή μερίσματος στους δικαιούχους μετόχους, ποσού 334.086,40 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,80 ευρώ ανά μετοχή και είναι προσαυξημένο κατά το ποσό που αντιστοιχεί στις 392 ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία και δεν δικαιούνται μέρισμα. 

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος του μερίσματος ορίστηκε η 29/4/2014. Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2013 είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την 2/5/2014 (record date). Η καταβολή θα αρχίσει την 8/5/2014 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Alpha Bank. 

Παράλληλα, η γενική συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε: α) τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 6.272.00 ευρώ με διαγραφή 392 ιδίων μετοχών ονομαστικής αξίας 16,00 ευρώ και τη μεταφορά του ποσού αυτού σε αποθεματικό, με χρέωση του λογαριασμού «κέρδη από διαγραφή ιδίων μετοχών» και β) Την τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας, σύμφωνα με τα ανωτέρω. 

Οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης και την αγορά ιδίων μετοχών. Ειδικότερα, στο χρονικό διάστημα από 30/4/2014 έως 23/4/2016, η εταιρεία θα προβεί σε αγορά ιδίων μετοχών, με ανώτατη τιμή αγοράς το ποσό των 50,00 ευρώ ανά μετοχή και κατώτατη τιμή αγοράς το ποσό του 1,00 ευρώ ανά μετοχή. Ο μέγιστος αριθμός των ιδίων μετοχών που θα αποκτηθούν στο ανωτέρω διάστημα δεν θα υπερβεί τον αριθμό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% του εκάστοτε συνόλου των μετοχών της. 

Σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, η εταιρεία ενημερώνει ότι, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής ρευστότητας στη διαπραγμάτευση της μετοχής, προτίθεται να διενεργεί, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αγορές καθ' υπέρβαση του ορίου 25% του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών, όπως αυτός προσδιορίζεται στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου. Οι ημερήσιες αγορές δεν θα υπερβούν σε καμία περίπτωση το 50% του μέσου ημερήσιου όγκου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr