current views are: 1

25 Απριλίου 2014
Δημοσίευση14:51

Τουρκολιάς: «Η νέα επιχειρηματικότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη»

«Η μεταστροφή της οικονομίας προϋποθέτει την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε εκδήλωση για τη βράβευση 10 προτάσεων στο πλαίσιο του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για τέταρτη συνεχή χρονιά.
 

Δημοσίευση 14:51’
αρθρο-newpost

«Η μεταστροφή της οικονομίας προϋποθέτει την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε εκδήλωση για τη βράβευση 10 προτάσεων στο πλαίσιο του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για τέταρτη συνεχή χρονιά.
 

«Η μεταστροφή της οικονομίας προϋποθέτει την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες. Η κρίση έχει κινητοποιήσει κάποιες διαδικασίες αναδιάρθρωσης, ακόμα και στο επίπεδο της μικρής επιχειρηματικότητας, που χαρακτηρίζει το ελληνικό “επιχειρείν”. Η νέα επιχειρηματικότητα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, όχι τόσο μέσω του πλήθους των νέων εγχειρημάτων όσο, κυρίως, μέσω των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε εκδήλωση για τη βράβευση 10 προτάσεων στο πλαίσιο του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για τέταρτη συνεχή χρονιά.
 
«Σε αυτό το πλαίσιο, μεγαλύτερη σημασία έχει η καινοτομία και η εξωστρέφεια των νέων εγχειρημάτων, καθώς και οι προοπτικές δημιουργίας απασχόλησης» πρόσθεσε ο κ. Τουρκολιάς. «Με στόχο να στηρίξουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δυναμικούς και εξωστρεφείς κλάδους, πέρα από τον πρωταγωνιστικό χρηματοοικονομικό μας ρόλο, εξελίσσουμε και ενισχύουμε το διαγωνισμό i-bank καινοτομία και τεχνολογία. Θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, ως η κύρια Τράπεζα που στηρίζει επί δεκαετίες έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξ. Τουρκολιάς.
 
Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιος Ζανιάς, ανέφερε ότι «στόχος μας στην Εθνική είναι μέσα από το διαγωνισμό i-bank είναι να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμποδίζουν την καινοτομία και να ενθαρρύνουμε την καινοτομική δραστηριότητα, ιδίως από νέους ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη σύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας των Πανεπιστημίων με την επιχειρηματικότητα, ενώ εξελίσσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης προτάσεων, ώστε να επιτευχθεί η επιχειρηματική ανάπτυξή τους».
 
Η γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου αναφέρθηκε στην καθιέρωση του Διαγωνισμού i-bank σε σημαντικό ετήσιο γεγονός του οικοσυστήματος καινοτομίας και στη συμμετοχή σε αυτόν επίλεκτων νεοφυών επιχειρήσεων με ώριμα επιχειρηματικά σχέδια. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να συνάψει στρατηγική συνεργασία με την Endeavor Greece, ως ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece Χάρης Μακρυνιώτης, αναφέρθηκε στην εγχώρια επιχειρηματική δραστηριότητα και στη σημαντική αύξηση του αριθμού των νεοΐδρυθέντων startups τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι τα κεφάλαια που επενδύθηκαν στις εταιρείες το 2013 ήταν 80 φορές περισσότερα από το 2010. Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 571 άτομα και υποβλήθηκαν 344 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Σημειώνεται ότι το 76% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.
 
Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με τα: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη του πέμπτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία». Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook www.facebook.com/ibanknbg, όλες οι λεπτομέρειες του πέμπτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».

 


σχετικα αρθρα