current views are: 1

25 Απριλίου 2014
Δημοσίευση17:25

Intracom: Διευκρινίσεις για την πώληση του 49% της Intracom Telecom

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την πώληση του 49% της Intracom Telecom προχώρησε η Intracom, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Δημοσίευση 17:25’
αρθρο-newpost

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την πώληση του 49% της Intracom Telecom προχώρησε η Intracom, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την πώληση του 49% της Intracom Telecom προχώρησε η Intracom, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, η εταιρεία στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει τα εξής:

«Για την αγοραπωλησία των 3.802.623 μετοχών της Intracom Telecom, έχει συμφωνηθεί τίμημα ποσού 35.000.000,00 ευρώ, καταβλητέο σε μετρητά, καθώς και επιπλέον ωφέλεια της εταιρείας, ποσού 12.000.000,00 ευρώ από εκχωρούμενες σε αυτήν απαιτήσεις.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται, μεταξύ άλλων, στη λήψη των απαραίτητων εταιρικών εγκρίσεων. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει ήδη προβεί στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της, προκειμένου αυτή να εκτιμήσει, να αξιολογήσει και, αφού λάβει υπόψη της τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις της εν λόγω συναλλαγής, σε συνδυασμό με τη σημερινή οικονομική συγκυρία, εν τέλει, ως το πλέον αρμόδιο όργανο, αποφασίσει σχετικά με την ως άνω αγοραπωλησία, περιλαμβανομένου και του τιμήματος αυτής.

Από τη μεταβίβαση της συμμετοχής στην Intracom Telecom δεν θα επηρεαστούν στο σύνολό τους τα στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού τόσο της μητρικής εταιρείας όσο και του ομίλου Intracom Holdings, (λόγω ενοποίησης της μεταβιβαζόμενης εταιρείας με τη μέθοδο της καθαρής θέσης).

Για την εταιρεία και τον όμιλο, η μεταβολή θα αφορά τη σχεδόν ισόποση αντικατάσταση ενός στοιχείου μη κυκλοφορούντος ενεργητικού με άλλα στοιχεία κυκλοφορούντος ενεργητικού.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα, η επίδραση από τη μεταβίβαση της Intracom Telecom θα είναι οριακά θετική (100 χιλ. ευρώ περίπου) για τη μητρική εταιρεία, ενώ για τον όμιλο, στην παρούσα χρονική στιγμή, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς, λόγω της μη οριστικοποίησης των αποτελεσμάτων της Intracom Telecomν για την περίοδο 01.01.2014 έως την ημερομηνία μεταβίβασης. Αναμένεται, όμως, με βάση τα εκτιμώμενα μεγέθη ότι δεν θα επηρεασθούν σημαντικά τα αποτελέσματα του ομίλου Intracom Holdings.

Με την ως άνω μεταβίβαση, τερματίζονται οι εκ της άσκησης του δικαιώματός της προαίρεσης (put option) για την πώληση του 49% της Intracom Telecom, υποχρεώσεις και ευθύνες της εταιρείας, ενώ αναμένεται και άρση των χορηγηθεισών από την εταιρεία εταιρικών και λοιπών εγγυήσεων υπέρ δανείων & εγγυητικών επιστολών της Intracom Telecom, καθώς και απαλλαγή από οποιεσδήποτε ευθύνες σε σχέση με τη διαχείριση ή ιδιοκτησία της ως άνω εταιρείας.

Τέλος, λοιποί όροι και προϋποθέσεις για την ως άνω αγοραπωλησία θα τεθούν υπόψη των μετόχων στην προγραμματισμένη, για τις 16 Μαΐου 2014, έκτακτη γενική συνέλευση».


σχετικα αρθρα