ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι γερμανοί επιχειρηματίες υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2014, 07:01 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2014, 18:58
Οι γερμανοί επιχειρηματίες υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία
Facebook Twitter Whatsapp

Έτοιμοι να «υποστηρίξουν κατά 100%» την σκλήρυνση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας» εμφανίζονται οι γερμανοί επιχειρηματίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έτοιμοι να «υποστηρίξουν κατά 100%» την σκλήρυνση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας εμφανίζονται οι γερμανοί επιχειρηματίες.

Αυτό δήλωσε δήλωσε ο Έκαρντ Κόρντες, ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Σχέσεων με την Ανατολική Ευρώπη της Γερμανίας, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρήσουν ότι η Ρωσία δεν συνεργάζεται» στην ουκρανική κρίση «και αποφασίσουν να λάβουν πιο σκληρές κυρώσεις, πλέον είμαστε έτοιμοι να τις υποστηρίξουμε στο 100%. Εάν πρέπει να καταβληθεί ένα τίμημα, θα το πληρώσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή της οποίας προεδρεύει ο Κόρντες εκπροσωπεί 6.000 γερμανικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Το όργανο αυτό της γερμανικής βιομηχανίας είχε αντιταχθεί ως σήμερα στις κυρώσεις κατά της Μόσχας, εκφράζοντας ανησυχίες για τις 350.000 θέσεις εργασίας οι οποίες απειλούνται.

Ο κ. Κόρντες είπε χαρακτηριστικά: 

«Αν ο Πούτιν συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, δεν θα είναι αυτός ο δρόμος για τη γερμανική οικονομία».