ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Citi στην Ελλάδα

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2014, 19:39 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2014, 19:51
Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Citi στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citibank (“Citi”), συμπεριλαμβανομένου του Diners Club στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

 

 

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citibank (“Citi”), συμπεριλαμβανομένου του Diners Club στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Η Alpha Bank τονίζει ότι «ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική τραπεζική αγορά και εμπλουτίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στους πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Η συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, ενισχύει επίσης σημαντικά την ήδη ισχυρή παρουσία της Τραπέζης στην αγορά των πιστωτικών καρτών».

Η ανακοίνωση της Alpha Bank:

Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια λήψεως των οικείων κανονιστικών εγκρίσεων, την 30 Σεπτεμβρίου 2014, ολοκλήρωσε την εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citibank (“Citi”), συμπεριλαμβανομένου του Diners Club στην Ελλάδα.

Η εν λόγω συναλλαγή περιλαμβάνει τις εργασίες Wealth Management με υπό διαχείριση κεφάλαια Ευρώ 2,0 δισ. (εκ των οποίων καταθέσεις ύψους Ευρώ 0,9 δισ.), καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων (κυρίως πιστωτικών καρτών), ύψους Ευρώ 0,4 δισ., καθώς και τα 20 Καταστήματα του δικτύου Λιανικής Τραπεζικής, τα οποία εξυπηρετούν 480.000 Πελάτες.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, η Alpha Bank ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική τραπεζική αγορά και εμπλουτίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στους Πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Η συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, ενισχύει επίσης σημαντικά την ήδη ισχυρή παρουσία της Τραπέζης στην αγορά των πιστωτικών καρτών.

Αξιοποιώντας ένα αναγνωρισμένο και επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο, η Alpha Bank θα ενισχύσει τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχει στην ελληνική αγορά, προκειμένου να εξασφαλίσει έναν μοναδικό συνδυασμό νέων πλεονεκτημάτων, για όλους τους Πελάτες της. 

H εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi εκτιμάται ότι θα συμβάλει, εντός των επομένων δύο ετών, στην αύξηση της κερδοφορίας της Τραπέζης κατά Ευρώ 50 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών).

Οι προερχόμενοι από τη Citi Πελάτες της Τραπέζης, από την 1.10.2014 θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, χρησιμοποιώντας τις ίδιες υπηρεσίες (Citi Online, Citi Mobile, Citiphone Banking κ.λπ.) και τα ίδια σημεία εξυπηρετήσεως, τα οποία έως το τέλος του 2014 θα φέρουν τη σήμανση Citi (Καταστήματα, ΑΤΜ, APC κ.λπ.).

Eντός των αμέσως προσεχών μηνών, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της λειτουργικής ενοποιήσεως των συστημάτων, οι προερχόμενοι από τη Citi Πελάτες της Τραπέζης θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν και τη δυνατότητα χρήσεως του εκτεταμένου Δικτύου της Alpha Bank, που αριθμεί άνω των 1.000 σημείων εξυπηρετήσεως σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr