ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διακανονισμός και κούρεμα στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2014, 08:43 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2014, 08:43
Διακανονισμός και κούρεμα στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια
Facebook Twitter Whatsapp

Αύριο Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή από τον απερχόμενο υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αύριο Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή από τον απερχόμενο υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Το νομοσχέδιο αναμένεται να αποτελέσει ανάσα για χιλιάδες επιχειρηματίες ενώ σύμφωνα με  πληροφορίες του newpost.gr θα περιλαμβάνει και κούρεμα έως 50%. 

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την  ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για την ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων  και επαγγελματιών και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».

Ουσιαστικά το νομοσχέδιο θεσπίζει προσωρινά μέτρα για την ελάφρυνση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι βιώσιμες μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που χρωστούν στο Δημόσιο, στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Στο προσχέδιο προβλέπονται επίσης η παροχή κινήτρων για την συμμετοχή του οφειλέτη σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η παροχή φορολογικών κινήτρων προς τα χρηματοδοτικά ιδρύματα που προβαίνουν σε ρυθμίσεις χρεών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, εκτός από την τράπεζα ρόλο και λόγο στην αξιολόγηση των επιχειρηματικών που θα υπάγονται στη ρύθμιση θα έχει και μια ειδική επιτροπή υπό κρατική εποπτεία

Μετά από το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια αναμένεται να έρθει η ρύθμιση και για τα στεγαστικά δάνεια που θα ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά. 

Τ.Α.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr