current views are: 1

4 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:47

Τουρκολιάς: Η Εθνική Τράπεζα πιστεύει στη νέα γενιά

Πιστεύουμε και επενδύουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη νέα γενιά της Ελλάδας, δήλωσε ο  διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Δημοσίευση 14:47’
αρθρο-newpost

Πιστεύουμε και επενδύουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη νέα γενιά της Ελλάδας, δήλωσε ο  διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Πιστεύουμε και επενδύουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη νέα γενιά της Ελλάδας, δήλωσε ο  διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Αυτό τόνισε, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την έναρξη της πρακτικής άσκησης σε μονάδες της Εθνικής Τράπεζας, από χθες, 100 αριστούχων πτυχιούχων, υπότροφων για μεταπτυχιακές σπουδές, βάσει προγράμματος συνεργασίας της Εθνικής με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, που προβλέπει διετείς σπουδές και πρακτική άσκηση αλλά και στη συνέχεια διετή πλήρη απασχόληση.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιος Ζανιάς, επισήμανε ότι το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα σημαίνει πολλά και δείχνει τον δρόμο για το μέλλον, αφού στηρίζεται σε αξιοκρατικές διαδικασίες και προωθούν τη συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων: 

«Στην εποχή της μεγάλης κρίσης και της τεράστιας ανεργίας που διανύουμε, η διασφάλιση της αξιοκρατίας αποτελεί τον υπ΄αριθμόν ένα παράγοντα δικαιοσύνης. Χωρίς της επιλογή των πιο άξιων, η κρίση που τώρα φεύγει δεν θα αργήσει να ξανάρθει».

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αυτό δείχνει και τον δρόμο συνεργασίας πανεπιστημίων και επιχειρήσεων που υστερεί πολύ η χώρα μας. 

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Εθνικής είπε: 

«Είσαστε η νέα γενιά που καλείται να αποφύγει τα λάθη της δικής μου γενιάς και να δημιουργήσει μια χώρα πιο δίκαιη και πιο ανταγωνιστική όπως απαιτεί το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο αναγκαστικά ζούμε και το περιβάλλον του ευρώ μέσα οποίο επιλέξαμε να ζούμε».

Στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με το ΙΚΥ, προβλέπεται, επίσης, η ενίσχυση με υποτροφίες δέκα νέων ερευνητών ελληνικών ΑΕΙ για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε εξειδικεύσεις του τομέα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, και πιο συγκεκριμένα στους τομείς του αρχαίου και βυζαντινού πολιτισμού, της ιστορίας και φιλοσοφίας των επιστημών, των πολιτικών επιστημών, της φιλοσοφίας, της παιδαγωγικής, της γλωσσολογίας και της λογοτεχνίας.

Τέλος, στην προσπάθεια να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς, η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε και τη χρηματοδότηση ομάδων φοιτητών των νομικών σχολών της χώρας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό προσομοίωση της λειτουργίας των Ηνωμένων Εθνών (World Model United Nations- MUN) για τα επόμενα χρόνια.

Πέραν αυτών, η Εθνική θα συνεχίσει να προσφέρει πάνω από 1.000 θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ συμβάλλοντας έμπρακτα στη διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Επίσης, το 2015 θα θεσμοθετηθεί πρόγραμμα ανάπτυξης στελεχών (Management Development Programme) διετούς διάρκειας για τελειόφοιτους και απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων.