ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ αναφορών στην ελβετική αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Δημοσίευση 28 Απριλίου 2015, 18:04 / Ανανεώθηκε 28 Απριλίου 2015, 18:57
Ρεκόρ αναφορών στην ελβετική αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Facebook Twitter Whatsapp

Ρεκόρ κατέγραψαν το 2014 οι αναφορές για ύποπτες δραστηριότητες που δέχθηκε η  αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελβετία. 

Ρεκόρ κατέγραψαν το 2014 οι αναφορές για ύποπτες δραστηριότητες που δέχθηκε η  αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελβετία

Η χώρα έχει δεχθεί έντονες πιέσεις από το εξωτερικό για το τραπεζικό απόρρητο, τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το ελβετικό Γραφείο Καταγγελιών για υποθέσεις Μαύρου Χρήματος (MROS) ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχθηκε 1.753 αναφορές ύποπτης δραστηριότητας το 2014, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 24% σε ετήσια βάση και ο υψηλότερος από το 1998 που συστήθηκε η αρμόδια αρχή.

«Μια εξήγηση για τον μάλλον απροσδόκητα υψηλό αριθμό αναφορών ίσως είναι η αυξημένη ευαισθητοποίηση των χρηματοοικονομικών διαμεσολαβητών, ιδιαίτερα από τον τραπεζικό κλάδο, σε σχέση με την υποβολή αναφορών» ανέφερε η MROS στην ετήσια έκθεσή της.

Η συνολική αξία των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στις αναφορές ξεπερνά τα 3 δισ. ελβετικά φράγκα (3,13 δισ. δολάρια), ενώ τουλάχιστον το 85% των αναφορών προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο.