ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΣΕ η Χριστίνα Σακελλαρίδη

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2015, 17:36 / Ανανεώθηκε 25 Μαΐου 2015, 17:02
Επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΣΕ η Χριστίνα Σακελλαρίδη
Facebook Twitter Whatsapp

Συστάθηκε, ύστερα από τις αρχαιρεσίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Σύνδεσμου Εξαγωγέων.

Συστάθηκε, ύστερα από τις αρχαιρεσίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Σύνδεσμου Εξαγωγέων.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου επανεξελέγη ομόφωνα η Χριστίνα Σακελλαρίδη («ChGS»-Σύμβουλοι Επιχειρησιακής Στρατηγικής). Στις θέσεις των αντιπροέδρων, επανεξελέγη η Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα (αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος «ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ»), ενώ για πρώτη φορά ως αντιπρόεδροι εξελέγησαν ο Θεόδωρος Μπερτζελέτος (Αντιπρόεδρος «SULPHUR HELLAS») και η Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου (αντιπρόεδρος της «GF ENERGY» και διευθύνουσα σύμβουλος «ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ»).

Γενικός γραμματέας επανεξελέγη ο Ευάγγελος Κολοκοτρώνης (πρόεδρος «ADELCO Α.Ε.») και Οικονομικός Επόπτης, ο Γεώργιος Γερεντές (Διευθύνων Σύμβουλος «Ν. Γερεντές ΑΕ»).

Σύμβουλοι εξελέγησαν με αλφαβητική σειρά οι Νικόλαος Δούρος (Πρόεδρος «DUR Α.Ε.»), Βασίλειος Κάτσος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος «PHARMATHEN Α.Ε.»), Ηλίας Κουτσολιούτσος (Διαχειριστής «Βιολογική Ελιά»), Νικόλαος Μαυρίκος (Πρόεδρος «ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΑΕ» και Πανελληνίου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων) και Αντώνης Χαχλάκης (διευθύνων σύμβουλος «ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.»).

Αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ του ΠΣΕ εξελέγησαν με αλφαβητική σειρά οι Νικόλαος Βασιλείου (Αντιπρόεδρος «BRIGHT»), Ευριπίδης Δοντάς (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ»), Γιώργος Κρανίτης (πρόεδρος ΣΕΚΑΠΛΑΣ) και Σωκράτης Παλαιοκρασσάς (Διευθυντής Οικονομικών & Εξαγωγών «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ»).

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσωπούνται δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα εξωστρεφών δραστηριοτήτων, τόσο σε παραδοσιακούς κλάδους, όσο και σε νέους και καινοτόμους, από τη βιομηχανία ως την ενέργεια και από τα τρόφιμα ως τα φαρμακευτικά προϊόντα και τους εφοδιασμούς πλοίων. Με τον τρόπο αυτό αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του επιθυμητού εξαγωγικού προτύπου της χώρας, που αφενός περιλαμβάνει παραγωγικές επιχειρήσεις, με διεθνή αναγνώριση, αλλά και αναδεικνύει τις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει ενεργειακό και εμπορικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή».

Σύμφωνα με την κυρία Σακελλαρίδη «φέτος που ο ΠΣΕ συμπληρώνει 70 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, στο πλευρό των Ελλήνων εξαγωγέων, καλούμαστε να συσσωρεύσουμε δυνάμεις, να κεφαλαιοποιήσουμε γνώσεις και εμπειρία, να ενισχύσουμε με τη σύνδεσή μας τις δυνατότητες ευρύτερων παρεμβάσεων που θα έχουν σωρευτικό αποτέλεσμα και κοινό μέρισμα, με την εδραίωση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στον πυρήνα της αναπτυξιακής εθνικής στρατηγικής. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα, το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται μπροστά μας και είναι εξωστρεφές και εξαγωγικό».

Το νέο ΔΣ του συνδέσμου έθεσε ως βασική προτεραιότητα την ανάληψη πολυεπίπεδης δράσης «για να προωθηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα απελευθερώσουν εξωστρεφή δυναμική για την ελληνική οικονομία», όπως:

• Η ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, για την αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας εξαγωγικών επιχειρήσεων και για τη διευκόλυνση εγχώριων επενδύσεων

• Η μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου, σε όρους μονιμότητας και σταθερότητας και με φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα

• Η προώθηση των ρυθμίσεων για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

• Η άρση μακρόχρονων γραφειοκρατικών εμποδίων, που συνεπάγονται σημαντικό βάρος στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων

• Η μείωση ενεργειακού κόστος για τη μεταποίηση και τη βιομηχανία

• Ο κοινός βηματισμός του Ιδιωτικού Τομέα με φορείς στήριξης της εξωστρέφειας όπως το Enterprise Greece και ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων

• Και η ενίσχυση του ρόλου της οικονομικής διπλωματίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων σε κρίσιμες αγορές-στόχους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr