current views are: 2

25 Μαΐου 2015
Δημοσίευση17:32

«Αισιόδοξος για την Ελλάδα» δηλώνει ο επικεφαλής της Fairfax

Αισιοδοξος για την ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα. 

Δημοσίευση 17:32’
αρθρο-newpost

Αισιοδοξος για την ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα. 

Αισιοδοξος για την ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα.

Κατά την επίσκεψή του, είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Watsa συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Eurobank και της Grivalia, και σε ομιλία του σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη ανέφερε μεταξύ άλλων, σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας:

Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα. Σε ένα χρόνο από τώρα, το περιβάλλον θα είναι διαφορετικό. Στο νέο περιβάλλον η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει σημαντικά. Η Ελλάδα έχει πλήθος πλεονεκτήματα.

Mια συμφωνία (στη διαπραγμάτευση με τους διεθνείς πιστωτές), είναι δυνατή διότι αυτή είναι η μόνη λογική εξέλιξη και τη χρειάζονται και οι δύο πλευρές. Οι συμφωνίες συχνά ολοκληρώνονται την τελευταία στιγμή.
 

Για τις συναντήσεις του, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το χρόνο που του διέθεσε, τόνισε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, καθώς και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Για τη Eurobank και τις προοπτικές της τόνισε:

-Με την άρση της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, η πορεία της Eurobank θα είναι εξαιρετική.

-Πριν ένα χρόνο επενδύσαμε στην Eurobank. Παρά το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής αρχικά αυξήθηκε και κατόπιν μειώθηκε από την εποχή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της τράπεζας δεν έχουν αλλάξει. Κατά συνέπεια αυξήσαμε τη συμμετοχή μας.
-Η Eurobank διαθέτει ικανό management, το οποίο υποστηρίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και οι τοποθετήσεις των μετόχων έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις είτε στις τιμές των μετοχών είτε στην οικονομία, δεν αποτελούν λόγο ανησυχία.  Τα πράγματα θα «γυρίσουν».
-Η Eurobank είναι η πιο ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τη φιλοσοφία της και τον τρόπο διοίκησης, ενώ η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τον ιδιωτικό χαρακτήρα της Τράπεζας. 
-Σε δύσκολες περιόδους,  οι τράπεζες μπορούν να επιλέξουν είτε να μειώσουν δραστικά τις χορηγήσεις τους, είτε να χορηγήσουν δάνεια και να στηρίξουν τους καλούς πελάτες τους. Αυτό οι πελάτες, δεν θα το  ξεχάσουν ποτέ. Αυτό κάνει η Eurobank. Πρέπει να βοηθήσει τους πελάτες, να δώσει κίνητρα στους ανθρώπους της, να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της και στη συνέχεια να επιστρέψει μέρος των κερδών της στην κοινότητα. Είναι μια win-win κατάσταση.
-Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουμε.


σχετικα αρθρα