ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατσέλη: Σημάδι εμπιστοσύνης από το Eurogroup η αποφυγή κουρέματος καταθέσεων

Δημοσίευση 17 Αυγούστου 2015, 13:14 / Ανανεώθηκε 17 Αυγούστου 2015, 13:14
Κατσέλη: Σημάδι εμπιστοσύνης από το Eurogroup η αποφυγή κουρέματος καταθέσεων
Facebook Twitter Whatsapp

«Ως σημαντικό βήμα για την εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα» χαρακτηρίζει η πρόεδρος της Ελληνικής 'Ενωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη την απόφαση του Εurogroup για αποφυγή κουρέματος καταθέσεων. 

«Ως σημαντικό βήμα για την εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα» χαρακτηρίζει η πρόεδρος της Ελληνικής 'Ενωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη την απόφαση του Εurogroup για αποφυγή κουρέματος καταθέσεων

Πολύ θετική απόφαση έκρινε, επίσης, η κ Κατσέλη και την άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σημειώνει με έμφαση ότι «είναι τώρα σειρά του Έλληνα πολίτη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στο δικό του τραπεζικό σύστημα.

Η κ. Κατσέλη δήλωσε συγκεκριμένα:

Η απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και η άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελούν σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι τώρα σειρά του Έλληνα πολίτη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στο δικό του τραπεζικό σύστημα.