ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κονστάντσιο: Πρόσθετα μέτρα της ΕΚΤ σε περίπτωση αλλαγής του πληθωρισμού

Δημοσίευση 25 Αυγούστου 2015, 15:55 / Ανανεώθηκε 25 Αυγούστου 2015, 15:11
Κονστάντσιο: Πρόσθετα μέτρα της ΕΚΤ σε περίπτωση αλλαγής του πληθωρισμού
Facebook Twitter Whatsapp

Την ετοιμότητα για λήψη πρόσθετων μέτρων από την ΕΚΤ, σε περίπτωση μιας σημαντικής αλλαγής στις προοπτικές του πληθωρισμού επεσήμανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βίτορ Κονστάντσιο. 

Την ετοιμότητα για λήψη πρόσθετων μέτρων από την ΕΚΤ, σε περίπτωση μιας σημαντικής αλλαγής στις προοπτικές του πληθωρισμού επεσήμανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βίτορ Κονστάντσιο. 

Όπως τόνισε ο κ. Κονστάντσιο: 

Είμαι πεπεισμένος ότι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος αγορών ομολόγων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως έχει ανακοινωθεί, θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη επιστροφή του πληθωρισμού προς τα επίπεδα που είναι συνεπή με τον ορισμό μας για τη σταθερότητα των τιμών. Όπως πάντα, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, στο πλαίσιο της εντολής του, για να ανταποκριθεί σε όποια σημαντική μεταβολή στις προοπτικές σταθερότητας των τιμών. 

Η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα αξίας 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για να αυξήσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο της, που είναι λίγο κάτω από το 2%.