ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας τις μειώσεις στις συντάξεις

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2015, 11:04 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2015, 12:55
Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας τις μειώσεις στις συντάξεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα, τα οποία προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1000 Ευρώ απέστειλε το υπουργείο Εργασίας τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς, ωστόσο στην ουσία να... τις αρνείται, αφού προσθέτει ότι οι προτάσεις της επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμα παραδοθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα, τα οποία προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1000 Ευρώ απέστειλε το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς, ωστόσο στην ουσία να... τις αρνείται, αφού προσθέτει ότι οι προτάσεις της επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμα παραδοθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1000 Ευρώ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Οι προτάσεις της Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, οπότε, προφανώς, δεν έχει καταστεί δυνατή η ποσοτικοποίηση των συνεπειών εφαρμογής τους και, ακόμη προφανέστερα, καμιά σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εργασίας  δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν.  Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, με ομοιόμορφους κανόνες για όλους, που θα εξασφαλίζει την κοινωνική αναδιανομή υπέρ των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Η κυβέρνηση θα το κάνει πράξη.