current views are: 5

2 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση06:58

Spiegel: Έγγραφο του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα δείχνει ελάχιστη πρόοδο

Δυσαρέσκεια από την πλευρά των δανειστών για την ελάχιστη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις μεταρρυθμίσεις διαφαίνεται σε δημοσίευμα του γερμανικού «Der Spiegel».

Δημοσίευση 06:58’
αρθρο-newpost

Δυσαρέσκεια από την πλευρά των δανειστών για την ελάχιστη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις μεταρρυθμίσεις διαφαίνεται σε δημοσίευμα του γερμανικού «Der Spiegel».

Δυσαρέσκεια από την πλευρά των δανειστών για την ελάχιστη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις μεταρρυθμίσεις διαφαίνεται σε δημοσίευμα του γερμανικού «Der Spiegel».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεν από τα μέσα Ιουλίου ψηφίσει μια σειρά από νόμους ώστε να εκταμιευθεί η οικονομική βοήθεια, ωστόσο έχει εφαρμόσει μόνο ένα μέρος τους και για το λόγο αυτό στελέχη του ΔΝΤ εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένα.

Το Spiegel επικαλείται εσωτερική ανάλυσή του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι τα δύο τρίτα των μεταρρυθμίσεων δεν έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Υπάρχει σημαντική ανάγκη αναπλήρωσης ελλείψεων. Η αιτία για την καθυστέρηση ήταν οι νέες εκλογές. Οι παραλείψεις των Ελλήνων κάνουν άνω – κάτω το συνολικό χρονοδιάγραμμα του τρίτου προγράμματος βοήθειας. Η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί μόλις τον Δεκέμβριο.

Προσθέτει, επίσης, ότι ως τότε θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να βρεθεί ενώπιον νέας χρηματοδοτικής ανάγκης, αν τελειώσουν τα χρήματα.

Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια ευρώ από την πρώτη δόση του πακέτου βοήθειας των 26 δισεκατομμυρίων κανονικά δεν θα έπρεπε να εκταμιευθούν, λόγω έλλειψης προόδου στις μεταρρυθμίσεις, λέγεται στο ΔΝΤ. Οι συζητήσεις για πιθανές ελαφρύνσεις του χρέους για την Ελλάδα αναβάλλονται, λόγω της μεταρρυθμιστικής καθυστέρησης, προς το τέλος του χρόνου.


σχετικα αρθρα