current views are: 5

6 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση13:40

Η Volkswagen προειδοποιεί τους εργαζόμενους για επώδυνες αλλαγές…

Για αλλαγές στην Volkswagen, που δεν θα είναι ανώδυνες, προειδοποίησε τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια συνέλευσης, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ματίας Μίλερ.

Δημοσίευση 13:40’
αρθρο-newpost

Για αλλαγές στην Volkswagen, που δεν θα είναι ανώδυνες, προειδοποίησε τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια συνέλευσης, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ματίας Μίλερ.

Για αλλαγές στην Volkswagen, που δεν θα είναι ανώδυνες, προειδοποίησε τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια συνέλευσης, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ματίας Μίλερ.

«Υπάρχουν εν όψει τεχνικές λύσεις στα προβλήματα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφείς οι επιχειρηματικές και οικονομικές επιπτώσεις» δήλωσε ο Μίλερ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Volkswagenσε μια πρώτη ένδειξη ότι θα μπορούσαν να περικοπούν θέσεις εργασίας ως μια προσπάθειας αντιμετώπισης του σκανδάλου με τις παραποιημένες τιμές ρύπων.

«Κατά συνέπεια, θέτουμε υπό επανεξέταση όλες τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις. Ό,τι δεν είναι άμεσης ανάγκης θα ακυρωθεί ή θα καθυστερήσει» πρόσθεσε ο Μίλερ. «Και κατά συνέπεια θα προσαρμόσουμε το πρόγραμμα αποδοτικότητας. Θα είμαι πολύ ειλικρινής: δεν θα είναι ανώδυνο».

Η ανησυχία είναι διάχυτη στους εργαζόμενους. Η Volkswagen θα χρειαστεί να επανεξετάσει όλα τα σχέδια και τις επενδύσεις της, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της επιτροπής των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

«Θα χρειαστεί να θέσουμε υπό αμφισβήτηση με μεγάλη αποφασιστικότητα οτιδήποτε δεν είναι οικονομικά συμφέρον» είπε ο Μπερντ Όστερλοχ, επικεφαλής της επιτροπής των εργαζομένων της VW, σε περισσότερους από 20.000 υπαλλήλους σε συνέλευση στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας.

«Μαζί θα πείσουμε τις χρηματοοικονομικές αγορές για την δύναμη της Volkswagen» είπε ο Όστερλοχ, καλώντας τους εργαζομένους και τη διοίκηση να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεράσουν τη μεγαλύτερη επιχειρηματική κρίση στα 78 χρόνια ιστορίας της εταιρείας.

Το σκάνδαλο δεν έχει ακόμα επιπτώσεις σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας στην VW, που απασχολεί 60.000 άτομα στις κεντρικές εργοστασιακές της εγκαταστάσεις, αλλά θα επηρεάσει τα κέρδη στη βασική μονάδα αυτοκινήτων καθώς και τα μπόνους προς τους εργαζομένους, είπε ο Όστερλοχ.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα εξεταστούν προσεκτικά τα μπόνους του διοικητικού συμβουλίου και ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν για τις ευθύνες μιας ομάδας διευθυντών.


σχετικα αρθρα