ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Ένα-δύο πρόσθετα μέτρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2015, 13:43 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2015, 13:54
Ντάισελμπλουμ: Ένα-δύο πρόσθετα μέτρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ
Facebook Twitter Whatsapp

Θετικά μηνύματα μεν από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό πρόγραμμα αλλά και πρόσθετα μέτρα λόγω ΔΝΤ σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θετικά μηνύματα μεν από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό πρόγραμμα αλλά και πρόσθετα μέτρα λόγω ΔΝΤ σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

O επικεφαλής του Eurogroup, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι πολιτικά σταθερή και το πρόγραμμά της είναι πάλι σε τροχιά. 

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Χρειάζονται ένα - δύο πρόσθετα μέτρα και διαβεβαιώσεις πριν συμμετάσχουν. Ένα από αυτά είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, κάποιες διαβεβαιώσεις για τα δημοσιονομικά και φυσικά το θέμα του χρέους. Θα έρθουμε σε αυτό (στο θέμα του χρέους) τον Νοέμβριο. Θεωρώ ότι η προσέγγιση γίνεται όλο και πιο καθαρή. Θα εξετάσουμε πώς θα μπορεί η Ελλάδα να διαχειρίζεται το χρέος της σε ετήσια βάση (την εξυπηρέτηση του χρέους).

Όπως γνωρίζετε, έχουμε κάνει πολλά για να μειώσουμε τα επιτόκια που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα και έχουμε δώσει περίοδο αποπληρωμής 32,5 ετών. Επομένως δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείριση του χρέους. Αλλά, θα μιλήσουμε για αυτό με το ΔΝΤ. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε».

Σε άλλη συνέντευξη στο Reuters, είχε δηλώσει αναφορικά με το χρέος πως μπορεί να χρειαστεί παρέμβαση μετά 15 χρόνια. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr