ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Σκοπός μας να μετατρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα «κόκκινα» δάνεια σε υγιή

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2015, 15:31 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2015, 15:31
Eurobank: Σκοπός μας να μετατρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα «κόκκινα» δάνεια σε υγιή
Facebook Twitter Whatsapp

Τη μετατροπή όσο το δυνατόν περισσότερων μη εξυπηρετούμενων δανείων σε υγιή, περιγράφει ως έναν από τους βασικούς της στόχους η Eurobank, που πριν από λίγες ημέρες έκλεισε επιτυχώς το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ χωρίς να χρειάζεται ενίσχυση από το ΤΧΣ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη μετατροπή όσο το δυνατόν περισσότερων μη εξυπηρετούμενων δανείων σε υγιή, περιγράφει ως έναν από τους βασικούς της στόχους η Eurobank, που πριν από λίγες ημέρες έκλεισε επιτυχώς το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ χωρίς να χρειάζεται ενίσχυση από το ΤΧΣ. 

Σε επιστολή της δίοικησης προς το προσωπικό της τράπεζας, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Νικόλαος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίωνας Καραβίας, περιγράφονται οι στόχοι της τράπεζας μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

Εκφράζουν ικανοποίηση καθώς «τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών που διενήργησε η ΕΚΤ και η επιτυχής αύξηση κεφαλαίου αποκλειστικά από ιδιωτικά κεφάλαια, διεθνή και ελληνικά, με βάση το δυσμενές σενάριο, βρίσκει την Eurobank στην πρώτη γραμμή επιτυχίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», και πρσθέτουν ότι «παρά το αρνητικό εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, το βιβλίο προσφορών στην αύξηση κεφαλαίου έκλεισε με σημαντική υπερκάλυψη». 

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη νέα σύνθεση του μετοχολογίου μας, που αποτελείται από κορυφαίους διεθνείς επενδυτές όπως Fairfax Financial Holdings, WL Ross & Co, Brookfied και Highfields, θεσμικοί επενδυτές υψηλού κύρους όπως sovereign funds και θεσμικοί φορείς όπως η EBRD και το IFC. Η Fairfax Financial Holdings, ο μεγαλύτερος μέτοχός μας, αύξησε το ποσοστό της, δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες και τις προοπτικές μιας Τράπεζας που γνωρίζει καλά, παρά τις αρνητικές εξελίξεις της προηγούμενης χρονιάς. Έχουμε την ενεργό στήριξη των διεθνών επενδυτών μας και η συμμετοχή τους στο πιο διεθνοποιημένο Διοικητικό Συμβούλιο ελληνικής τράπεζας αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα», επισημαίνει η διοίκηση της τράπεζας.

Η δίοικηση της τράπεζας σημειώνει βέβαια ότι παραμένουν σημαντικές προκλήσεις:

  • ανάκτηση των χαμένων καταθέσεων,
  • επιστροφή στην κερδοφορία άμεσα,
  • αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων,
  • πλήρης αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης (προνομιούχες μετοχές και εγγυήσεις Δημοσίου) καθώς και
  • αναβάθμιση των σχέσεων με τους πελάτες και το προσωπικό.

Αναφερόμενοι ειδικότερα στην επιστροφή των καταθέσεων, επισημαίνουν στο προσωπικό ότι είναι εκείνοι που πλέον πρέπει να μετατρέψουν τις πρόσφατες επιτυχίες και το κύρος που επανέκτησε η Τράπεζα σε καταθέσεις ενώ σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αναφέρουν ότι σκοπός μας είναι «να πείσουμε τους πελάτες μας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις. Σκοπός μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που θα τα μετατρέψουμε πλέον σε υγιή, προσφέροντας τα κατάλληλα προϊόντα στους πελάτες μας που είναι μεν σε δυσκολία αλλά που παραμένουν συνεργάσιμοι».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr